Ciocolata care nu îngrașă. Se poate consuma și în Postul Paștelui

de: Bișinicu Andreea
24 03. 2021

Internauții cârcotași, cei mai mulți dintre ei fiind bărbați, spun că cele mai mari dorințe ale unei femei sunt un card de credit nelimitat și abilitatea de a consuma câte dulciuri vor, fără a pune vreun kilogram pe ele. De prima parte nu știm ce să spunem exact, dar a doua dorință există, cu siguranță, în special dacă este vorba despre o delicatesă precum ciocolata.

Care este ciocolata care nu îngrașă

Spune drept, de câte ori nu ai avut poftă de ceva dulce și te-ai înfrânat pentru că te-ai gândit că vei pune kilograme în plus? Ciocolata este unul dintre alimentele preferate ale românilor. Fie că vorbim de câteva tablete cu mentă, fructe de pădure, lapte sau alune, iubitorii de ciocolată nu vor refuza, niciodată, o bucățică dulce care le va merge direct la suflet. Medicii nutriționiști spun că nu trebuie să renunți la ciocolată, chiar dacă vrei să slăbești. Secretul constă în adoptarea unui stil de viață sănătos, mâncare slabă în calorii și exerciții zilnice.

Cu toate acestea, știai că există ciocolata care nu îngrașă? Nu, nu vorbim de ciocolata amăruie. Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea Psiho-Dietei, metoda integrativă de slăbit cu rezultate pe viață, a inventat o rețetă perfectă pentru doamnele și domnișoarele care vor să se răsfețe cu desertul lor preferat, fără a avea grija cântarului.

„Ciocolata mea conține 2 surse principale de grăsimi sănătoase (unt de cacao și ulei de cocos), o sursă bogată de magneziu (pudra de cacao), scorțișoară (condiment care ajută la normalizarea glicemiei și la reducea poftei de dulce) și un îndulcitor natural care se găsește în natură, adică în unele fructe și legume, erititol.

La o cantitate de 20 de grame de ciocolată de post care nu îngrașă avem un număr de kcalorii sub 100, iar cantitatea de carbohidrați este minimă”, a dezvăluit Anca Alungulesei pentru unica.ro

Care sunt beneficiile ciocolatei cu îndulcitor

Specialistul susține că acest tip de ciocolată cu îndulcitor ajută la stabilizarea greutății, îți dă energie și are un aport bogat în minerale, magneziu și grăsimi sănătoase, bogate în Omega 3. De asemenea, ciocolata ajută la memorie.

„Acest tip de ciocolată reduce foarte mult stresul provocat de gândul “sunt la dietă”. Minții noastre nu-i plac restricțiile și lipsurile, minții noatre îi place abundența. Așadar, mesajul pe care persoana îl va transmite minții subconștiente atunci când se află la psiho-dietă este urmatorul: “pot consuma ciocolată – adică ceva ce îmi place foarte mult – deci sunt în siguranță, este în regulă ceea ce fac” – și atunci mintea o sprijină în loc să o saboteze așa cum se întamplă cu dietele alimentare.

Restul beneficiilor decurg tocmai din ingredientele care stau la baza acestei ciocolate: aport crescut de minerale, în special de magneziu, aport crescut de grăsimi sănătoase, bogate în Omega 3, grăsimi esențiale când vine vorba despre sănătatea creierului nostru pe termen lung, infuzie scăzută de carbohidrați ceea ce conduce la scăderea nivelului prestabilit al glucozei din sânge”, a completat specialistul pentru sursa citată.