România – Kosovo, 2-0. ”Tricolorii” sunt mai aproape de calificarea la Euro 2024, după un meci incendiar

de: Beatrice Dumitru
13 09. 2023

După remiza cu Israel, naționala României a câștigat partida cu Kosovo, scor 2-0. Victoria îi păstrează pe ”tricolori” în cărțile calificării la Euro 2024. România este pe locul doi în grupa I. Golurile au fost marcate de Nicolae Stanciu și Valentin Mihăilă.

România – Kosovo, în preliminariile pentru Euro 2024

Minutul 90+5. Final de meci,

Minutul 90+2. GOOOOOOOL ROMÂNIA!!! Mihăilă a marcat pentru 2-0. E găsit perfect demarcat de o pasă a lui Rațiu și trage tare, din opt metri, fără preluare, sub bara transverală.

Minutul 88. Moruțan, aproape de 2-0. A șutat, dar portarul a respins în corner. Alibec are și el o ocazie de gol.

Minutul 83. GOOOOOOOOL ROMÂNIA!!! 1-0. Nicolae Stanciu se răzbună după penalty-ul ratat. Vine lansat, nemarcat și trage cu piciorul stâng,  Balonul lovește bara și apoi intră în plasă.

Minutul 76. Cicîldău a fost înlocuit cu Olaru.

Minutul 72. Ianis Hagi a fost înlocuit cu Moruțan, iar Florinel Coman cu Valentin Mihăilă.

Minutul 61. Nicolae Stanciu a executat lovitura de la 11 mtri, dar a ratat. A tras în stânga portarului, dar Muric a respins.

Minutul 58. România primește penalty, după ce Florinel Coman a fost faultat în careu de Loshaj.

Minutul 48. Prima ocazie a României din repriza a doua. Denis Alibec șutează cu stângul din afara careului, dar Muric are o intervenție bună și respinge.

Minutul 46. Începe repriza a doua. George Pușcaș a fost schimbat cu Denis Alibec.

Minutul 45. Pauză la Romănia – Kosovo, scor 0-0.

Minutul 42. Muriqi, cel mai bun jucător de la Kosovo, a fost eliminat după ce l-a lovit cu cotul în figură pe Screciu, într-un deul aerian. Mijlocașul lui CSU Craiova are nevoie de îngrijiri medicale.

Minutul 28. Ocazie mare de gol pentru Kosovo după o gafă a lui Burcă. Muriqi trimite către poartă, balonul trece pe lângă Moldovan, dar Drăgușin scoate de pe linia porții. 

Minutul. 26. Cicâldău îl găsește foarte bine pe Bancu în careu, acesta preia și șutează slab, pe lângă poartă.

Minutul 23. Ianis Hagi a scăpat din marcaj, dar a șutat mult pe lângă portă, de la opt metri.

Minutul 22. Burcă respinge greșit o minge, dar Moldovan iese și reține din fața lui Muriqi.

Update 22:55. Meciul se reia după 50 de minute. Arbitrul a avertizat că la prima întrerupere, meciul va fi suspendat definitiv, iar România riscă să piradă partida la”masa verde”. La intrarea în stadion sunt pregătite dubele Jandarmerie. Meciul a fost întrerupt în minutul 18 și jucătorii au fost trimiși la vestiare.

Update 22:38. Răzvan Burleanu, președintele FRF, a fost la vestiare pentru a discuta cu oficialii UEFA reluarea meciului. Totodată, ofițerul de securitate al naționalei s-a dus însoțit de jandarmi la ultrași.

La stația de amplificare a Arenei Naționale a fost transmis un ultimatum. Dacă vor mai fi afișate mesaje controversate sau vor mai exista scandări împotriva celor din Kosovo, meciul va fi oprit definitiv.

Minutul 18. Meciul a fost întrerupt după ce ultrașii de la peluză din gruparea „Uniți sub tricolor” au afișat un banner cu tentă politică: ”Kosovo e Serbia” și au aprins torțe. Jucătorii ambelor echipe au ieșit de pe teren. Ianis Hagi și Nicușor Stanciu au încercat să-i potolească pe suporteri.

Minutul 9. Ocazie Kosovo. Zhegrova a șutat de la marginea careului de 16 metri, dar Horațiu Moldovan a reținut.

Minutul 1. A început meciul. Imnul celor din Kosovo a fost fluierat, iar ultrașii din gruparea ”Uniți sub tricolor” au scandat ”Serbia, Serbia”.

Înaintea fluierului de start, a fost ținut un moment de reculegere în memoria victimelor cutremurului din Maroc și Libia.

Echipele de start

România trebuie să câștige cu Kosovo pentru a rămâne între favoritele pentru EURO 2024. ”Tricolorii” sunt pe loc caificabil, au nouă puncte din cinci meciuri, în timp ce Kosovo are patru puncte.

România: Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Stanciu, Screciu, Cicâldău – Hagi, Pușcaș, Coman

Rezerve: Târnovanu, Aioani, Rus, M. Marin, Alibec, Mihăilă, Bîrligea, R. Marin, Olaru, Moruțan, Camora, Sorescu

Kosovo: Muric – Vojvoda, A. Rrahmani, Aliti, Paqarada – Zhegrova, V. Berisha, Loshaj, B. Berisha – Rashica, Muriqi

Rezerve: Ujkani, Bekaj, Hadergjonaj, Beka, Fazliji, Hajrizi, Muslija, Korenica, Al. Rrahmani, Dresevic, Zeqiri, Kraniqi

La ce post TV se vede meciul România – Kosovo

România a remizat cu Israel, scor 1-1, și jucătorii lui Edi Iordănescu se mențin pe poziția a doua în clasamentul grupei I, dar au mare nevoie de o victorie în fața naționalei din Kosovo pentru a păstra șanse de calificare la Campionatul European din 2024. România are nouă puncte din cinci meciuri, în timp ce Kosovo are patru puncte.

Antena 1 şi Prima TV îşi împart meciurile din preliminariile Euro 2024 ale naționalei României, în condiţiile în care cele două posturi tv au câştigat licitaţia de a transmite în direct meciurile României din aceste preliminarii.

România a remizat, 1-1, cu Israel.

Meciul România – Kosovo se joacă marți, de la ora 21:45, în ediția a 6-a din preliminariile Euro 2024. Partida de pe Arena Naţională va fi transmisă în direct la TV de Antena 1, conform înţelegerii pe care o are cu Prima TV, celălalt deţinător de drepturi. Meciul va putea fi urmărit și pe site-ul www.playtech.ro.

”Suntem din nou în fața unui moment important. În fața unui joc foarte important în economia clasamentului și a obiectivului pe care-l avem. Inevitabil, ne gândim și la ce a fost acum două zile.

Suntem conștienți în ce situație ne aflăm. Sunt și elemente pozitive pe care nu am cum să nu le scot în față. În același timp, sunt și realist. Trebuie să ne ridicăm nivelul exprimării. Lucrez cu această realitate. Totuși, rămânem pe un loc calificabil.

Sunem neînvinși după cinci jocuri. Cum, necum, avem și cea mai bună apărare”, a spus Edi Iordănescu la conferința de presă dinaintea duelului cu Kosovo.

Echipa probabilă a României cu Kosovo

Fundașul dreapta al celor de la CFR Cluj, Cristi Manea (26 de ani), s-a accidentat. El a acuzat dureri la genunchi și nu va juca împotriva reprezentativei din Kosovo. Acesta a bifat toate cele 90 de minute contra Israelului.

Citește și : Prime uriașe pentru jucătorii naționalei pentru calificarea la Euro 2024: ”Sunt bani mulți”

În aceste condiții, Edi Iordănescu a decis să-l titularizeze pe Andrei Rațiu (25 de ani) ca fundaș dreapta. Cumpărat în vară de Rayo Vallecano, el va bifa a 12-a prezență în națională și va fi primul meci oficial pe care-l joacă în acest sezon.

Andrei Burcă și Radu Drăgușin sunt stoperii prezenți în toate meciurile din preliminarii în primul 11. România are cea mai bună defensivă din grupă

Cu cine ar putea începe Edi Iordănescu meciul cu Kosovo

Moldovan – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Camora – Olaru, R. Marin, N. Stanciu – I. Hagi, Alibec, Mihăilă.
Rezerve: Aioani, Târnovanu – Sorescu, A. Rus, Bancu, Screciu, M. Marin, Cicâldău, Moruțan, G. Pușcaș, Fl. Coman, Bîrligea

Cum a arătat primul 11 al României cu Israel (1-1)

Moldovan – Manea, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Sorescu, Alibec, Coman.

Citește și: Helmut Duckadam îl face praf pe Horațiu Moldovan. Ce îl scoate din sărite la portarul naționalei – VIDEO

Echipa probabilă a naționalei din Kosovo

Muric – Vojvoda, Amir Rrahmani, Aliti, Pagarada – B.Berisha, Loshaj, Muslija, Zhegrova – Muriqi, Rashica
Rezerve: Ujkani, V. Bekaj – I. Beka, Dresevic, Hadergjonaj, Fazliji, E. Krasniqi, Zeneli, Zeqiri, V. Berisha, Korenica, Albion Rrahmani

Meciurile României în preliminariile Euro 2024

După partida cu Kosovo, România va juca în luna octombrie, în deplasare, împotriva Belarusului, după care vor reveni ”acasă” pentru duelul cu Andorra.

Citește și: Edi Iordănescu, replică pentru Gigi Becali, după ce a fost ironizat de patronul FCSB: ”Inteligența întruchipată” vs ”Ies din zona de bun simț”

Campania de calificre la Euro 2024 se va încheia în luna noiembrie, România încheie grupa I cu meciuri contra Israelului (deplasare) și Elveției (acasă). Primele două locuri asigură calificarea la Euro 2024.

Clasamentul Grupei I

  • Elveția – 11 puncte
  • România – 9 puncte
  • Israel – 8 puncte
  • Belarus – 4 puncte
  • Kosovo – 4 puncteâ
  • Andorra – 2 puncte