Cine sunt candidații care au intrat în cursa pentru șefia PSD. Lista completă

Autor: Daniel Ștefan - 13:50, 26 iun. 2019
Sunt tot mai mulți doritori pentru șefia PSD

Au început să apară tot mai mulți candidați pentru șefia PSD, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă. Sunt exact candidații la care te așteptai să aspire la șefia partidului. Au râvnit de mult la puterea pe care o avea Liviu Dragnea în PSD, dar Dăncilă îi ține la respect, spre nemulțumirea vechilor baroni.

Cine sunt candidații pentru șefia PSD

Se pare că femeile din PSD țin mai abitir la putere decât rivalii lor bărbați. Dăncilă și-a schimbat aproape radical comportamentul politic de când a dispărut Dragnea din peisaj. Din doamna „neconflictuală” a devenit un politician care conduce cu mână de fier un partid care mai are puțin și se prăbușește din cauza incompetenței și setei de putere a unor baroni.

Pentru că șefia partidului este încă vacantă, cu premierul în rol de președinte interimar, sunt mai mulți care visează la „tronul” PSD. Printre candidați se numărăr senatorul Șerban Nicolae, unul dintre cei mai vechi membri. Viorica Dăncilă și-a anunțat și ea candidatura și are un motiv cât se poate de clar, pe care-l vom prezenta în rândurile următoare. Doritor este și Liviu Pleșoianu, desigur.

De ce vrea Dăncilă să fie șefă și peste partid, și peste Guvern

Cine sunt candidații care au intrat în cursa pentru șefia PSD. Lista completă

De ce vrea prim-ministrul să rămână și în fruntea PSD și în cea a Guvernului? S-a atașat atât de mult de poziția pe care o ocupa Dragnea? Dăncilă are o explicație mai pragmatică:

„În mod normal, preşedintele partidului trebuie să fie şi şeful Executivului. Noi am mai avut această experienţă în care preşedintele partidului nu a fost primul-ministru şi aţi văzut, suntem la al treilea guvern“, a declarat premierul într-un interviu la Adevărul.

Se pare că Liviu Pleșoianu s-a hotărât să candideze la șefia partidului după ce a văzut că șefa Guvernului nu vrea să continue discursul paranoic de luptă împotriva „statului paralel”.

Prim-ministrul a înțeles că acea direcție a fost sinucigașă pentru partid și a impus propria strategie pentru recâștigarea încrederii alegătorilor. Vechii baroni PSD pricep, însă, mai greu, mai ales că e vorba de anumite interese la mijloc.

Viorica Dăncilă „a pus șaua pe PSD”

Traian Băsescu a caracterizat-o foarte bine pe Dăncilă într-un interviu recent și pare că-i admiră stilul în care-i strunește pe PSD-iștii mai nărăvași:

„Doamna Dăncilă ţine partidul cu mână de fier, după părerea mea. Era mai mult tărăboi pe vremea lui Dragnea decât pe vremea lui Dăncilă. A dat să mişte în front primăriţa noastră doamna Firea, a lipit-o de pereţi de nu s-a văzut. Au vrut unii să mute congresul după prezidenţiale, le-a spus «Alo, eu sunt prim-ministru şi vreau să fu şi preşedinte al partidului, se face mâine şcongresul». Deci doamna Dăncilă a pus şaua pe PSD şi bine a făcut, pentru că îi va ţine în ordine şi disciplină”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI