Cine nu trebuie să poarte mască. Verdict radical al experților: ”Le poate înrăutății condiția”

Cine nu trebuie să poarte mască. Verdict radical al experților: ”Le poate înrăutății condiția”
Cine nu trebuie să poarte masca de protecție

Potrivit cercetătorilor, oamenii cu aceste afecțiuni nu trebuie să poarte masca de protecție. Experții spun că le poate înrăutăți condiția și că trebuie să o poarte doar în caz de urgență.

Cine nu trebuie să poarte mască. Verdict radical al experților

Deși te apără de coronavirus, masca de protecție le poate face rău unor persoane dintr-o anumită categorie, spun specialiștii britanici potrivit Daily Mail. Conform experților, masca nu trebuie purtată de către astmaticii și celelalte persoane care suferă de pe urma unor afecțiuni pulmonare.

Afecțiuni precum astmul, bronhopneumopatia obstructivă cronică sau fibroza chistică ar putea fi agravate de purtarea măștii de protecție pe termen lung. Deoarece pacienții cu astfel de boli au deja dificultăți în respirație.

”Dacă este posibil, purtați o mască în spațiile închise, unde distanțare social nu este posibilă și unde veți intra în contact cu persoane pe care nu le întâlniți de obicei. Purtarea acesteia este relevantă pentru perioade scurte, în interior, în zone aglomerate, de exemplu, în mijloace de transport în comun și anumite magazine”, spun specialiștii potrivit sursei citate.

Copii mai mici de 2 ani nu trebuie să poarte masca

Pe de altă parte, experții susțin că în nici un caz masca nu ar trebui fi purtată de copiii mai mici de 2 ani.

”Măștile faciale nu ar trebui folosite de copii sub vârsta de doi ani sau de cei care întâmpină dificultăți în a le purta corect. De exemplu, elevii de școală primară care nu sunt supravegheați sau cei care au probleme respiratorii” au precizat specialiștii, potrivit Mediafax.ro.

Cine nu trebuie s poarte masca
Condiția lor se poate înrăutăți dacă poartă masca

Angajații care lucrează 8 ore cu masca trebuie să facă pauze

Medicii spun că, angajații care poartă 8 ore masca de protecție ar trebui să își ia la fiecare oră o mică pauză.

”Dioxidul de carbon nu se poate elimina în totalitate, o parte rămâne și îl inhalăm din nou. Pe termen lung, excesul dăunează la locul de muncă – oboseală, nu ne mai putem concentra. Dacă este umezită că ați respirat prea mult – fibrele acelea se strâng și lasă spații mai largi”, spune Brândușa Petrescu, medic primar imunolog, potrivit Stirileprotv.ro.

Așa cum fac cei care fumează când își iau pauză de țigară, și angajații obligați să poarte mască la locul de muncă ar trebui să ia pauză 5 minute la fiecare oră și să stea în aer liber, fără masca protecție și fără să aibă oameni în jur. O astfel de mască se poartă cel mult 4 ore. După această perioadă, se umezește și nu mai este eficientă, așadar ar trebui schimbată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI