Cine mai dorește, cine mai poftește. Unde se pot vaccina românii, fără nicio problemă. Care e motivul uluitor

Cine mai dorește, cine mai poftește. Unde se pot vaccina românii, fără nicio problemă. Care e motivul uluitor
Vaccinare anti-covid făcută la liber spitalul din Găești

Din 27 decembrie, anul trecut, la nivel național a început campania de vaccinare anti-covid. Totul este făcut sub atenta supraveghere a autorităților și conform unui plan bine stabilit. Sau cel puțin așa credeam, până de curând, când noi informații dovedesc contrariul, la spitalul din Găești.

Vaccinare anti-covid făcută la liber

Conform autorităților, campania de vaccinare anti-covid este făcută conform unui plan bine pus la punct. Sau ar trebui făcută după acest plan, la nivel național. Cu alte cuvinte, în prima etapă sunt vaccinate toate cadrele medicale aflate în linia întâi de luptă împotriva covid-19.

În etapa a doua ar trebui vaccinate persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice și personalul din companiile cu regim de necesitate maximă. Numai că acest lucru nu se întâmplă peste tot, cel puțin conform unor informații de ultimă oră.

Datele recente spun că într-unul din spitalele românești, mai exact la Găești lucrurile nu stau chiar așa. În urma unei anchete jurnalistice la spitalul din Găești, au fost descoperite încălcări ale legii. Managerul din spitalul din Găești a decis să treacă peste planul aprobat de autorități și să vaccineze anti-covid, nu numai personalul medical, dar și cine dorește să facă vaccinul, în afara persoanelor stabilite de autorități.

„Cine vrea să se vaccineze… Ne rămân doze şi decât să le arunc mai bine le fac la cine vrea să se vaccineze. Asta e raţionamentul pentru că el, după ce l-ai făcut diluţia, el se face o dilutie, după ce ai făcut diluatia, din acel flacon cu diluţia făcută se pot vaccina 5 persoane. Dacă ai vaccinat una şi ai terminat vaccinarea, rămâi cu 4 doze care se aruncă.

Este 12 euro o doză şi e păcat de ele, şi atunci am zis că le fac la cine doreşte să se vaccineze. Ieri am început. Sunt doritori, sunt foarte mulţi. De ieri, de azi încolo facem treaba asta. Oamenii acre au venit nu sunt voluntari, nu e corect spun voluntari. (…) Nu numai cadre medicale. Oricine doreşte să se vaccienze.”, a afirmat Laurențiu Belușică, manager Spitalul Găești.

Anchetă la spitalul din Găești

Justificarea managerului de la spitalul din Găești este că refuză să arunce dozele de ser neutilizate. Prin urmare, managerul de la spitalul din Găești a declarat celor de la Realitatea Plus că a început să vaccineze orice doritor, indiferent de vârstă sau de gradul de risc privind efectele bolii. Conform legislației în vigoare, și aprobate, în acest moment sunt vaccinate doar cadrele medicale și nu alte persoane.

După ieșirea în spațiul public al acestor informații, s-a luat legătura cu reprezentanți ai autorităților. Atât la nivelul Ministerului Sănătății, cât și la cel al Comitetul național de coordonare a vaccinării nu există o astfel de directivă.

Cu alte cuvinte cele două instituții nu și-au dat acordul pentru utilizarea vaccinului pentru alte categorii de persoane. Oficialii celor două instituții au declarat, ulterior, că vor demara o anchetă la spitalul din Găești pentru a elucida această situație. Cei de la Realitatea Plus au făcut un material amplu, aceștia fiind cei care au descoperit cele întâmplate la spitalul din Găești.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI