Cine este Teo de la iUmor. Cum a devenit Claudiu Teohari cunoscut în toată lumea

Cine este Teo de la iUmor. Cum a devenit Claudiu Teohari cunoscut în toată lumea
Cine este Teo de la iUmor.

Teo este considerat părintele stand-up-ului românesc. Numele real al acestuia este Claudiu Mihail Teohari. Acesta s-a născut pe data de 11 noiembrie 1981, mergând pe al patruzecilea an. Iată cine este Teo de la iUmor și cum a devenit el celebru.

Cine este Teo de la iUmor și cum a devenit atât de cunoscut

Pe lângă faptul că face stand-up, Teo este și scriitor și actor ocazional. După ce a devenit faimos în România, în cafeneaua Deko din București, a fost catapultat pe internet de o serie de înregistrări pe YouTube ale rutinelor sale care au devenit virale. 

Claudiu s-a născut la București și a crescut în cartierul bucureștean Titan. Este nepotul unui pilot de linie aeriană care a zburat ocazional cu avionul oficial al dictatorului român Nicolae Ceaușescu.

Cine este Teo de la iUmor

În timp ce frecventa liceul, Teo, a cântat într-o formație rock, a scris articole pentru ziarul școlii și a călătorit în Europa alături de echipa de dezbatere a liceului George Coșbuc. El a spus că dezbaterile competitive au avut o mare influență asupra modului în care a ajuns să abordeze scrierea și să se ridice mai târziu în viața sa. 

După absolvire, Teo, a urmat Academia de Studii Economice din București, unde a studiat managementul afacerilor. El a declarat în interviuri că a considerat că este o pierdere de timp și regretă timpul petrecut acolo.

Teo – părintele stand-up-ului românesc

Teo a început să se gândească să facă stand-up în 2003, în timp ce lucra în retail. Prima sa reprezentație publică a avut loc la începutul anului 2004 în Deko Café, un club local de comedie din București, în timpul unei nopți cu microfon deschis.

El a descris prima sa apariție pe scenă ca fiind neplăcută, lipsa de experiență fiind vizibilă, dar entuziasmul său a câștigat încrederea colegului de comedie de la Mihai Bobonete și i s-a cerut să revină câteva săptămâni înainte de a fi invitat să se alăture listei oficiale a clubului. ca interpret.

Teo celebru pe YouTube

Împreună cu colegii de benzi desenate Costel Bojog și Viorel Dragu, Teo a devenit o senzație peste noapte când, în 2006, a publicat unele dintre rutinele lor pe YouTube.

Un număr în care s-au legat de limbajul românesc și de modul în care reflectă rolurile de gen a primit acoperire națională și a atras o atenție considerabilă asupra unui fenomen considerat practic necunoscut până atunci în România. 

Printre job-urile lui Teo

A obținut un loc de muncă la Leo Burnett Worldwide ca redactor la care a renunțat când a reușit să câștige un venit constant din stand-up. Teohari s-a disociat cu Deko Café și marca lor în 2009, după o serie de dezacorduri financiare cu conducerea clubului.

Alături de Viorel Dragu și Costel Bojog, a fondat Club 99, propriul său club de comedie. El a deschis turneul „Live and Kickin ‘” al lui Pablo Francisco la București în fața Sălii Palatului, sold out, stabilindu-se ca unul dintre cei mai remarcabili interpreți de comedie din România.

Teo – actor de comedie

  • În 2009, Teohari și-a debutat propria emisiune săptămânală de comedie la Realitatea TV, denumită După Bloguri, un joc de cuvinte pe titlul albumului După blocuri al grupului român de hip hop B.U.G. Mafie.
  • La sfârșitul anului 2013, Teo a început să găzduiască Nimic Nou, un serial YouTube care parodizează videoclipuri virale românești. Spectacolul a devenit foarte reușit în România
  • În 2013, Teohari a făcut echipă cu Media Pro pentru a lansa primul său stand-up special pe serviciul video la cerere Voyo.
  • În 2015 și, respectiv, 2016, a apărut în alte două promoții de jumătate de oră la Comedy Central Extra.
  • În 2017, Teohari a lansat primul său film special solo de lung metraj, ca videoclip video gratuit pe YouTube.

Teo la iUmor

În ediția a noua din data de 8 noiembrie 2020, a emisiunii iUmor, de la Antena 1, Teo a urcat în premiră pe scena „iUmor” cu un super moment prin care a demonstrat că își merită titlul de părinte al stand-ul-ului.

Teo de la iUmor, cunoscut de toată lumea
Cine este Teo de la iUmor
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI