Cine este soția lui Gelu Voican Voiculescu. Georgiana are 37 de ani și a apărut cu el în public

Cine este soția lui Gelu Voican Voiculescu. Georgiana are 37 de ani și a apărut cu el în public

Gelu Voican Voiculescu, judecat împotriva umanității în dosarul Revoluției, a șocat opinia publică după ce a aparticipat sâmbătă și duminică la ceremomeniile publice de comemorare a Revoluției din 1989. Atât sâmbătă, cât și duminică, acesta a participat însoțit de soția sa, pe nume Georgiana Arsene. Iată cine este Georgiana Arsene, soția lui Gelu Voican Voiculescu.

Cine este soția lui Gelu Voican Voiculescu

Georgiana Arsene semnează peridodic articole în Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei. Cei doi s-au căsătorit în acest an.

Georgiana Arsene este o prezență permanentă pe site-ul Sputnik, semnând o serie de editoriale, printre care și ” De ce să ne temem de Rusia?”, în care denunță o presupusă propagandă anti-rusă răspândită în Occident și România, susținând că ”e momentul ca noi toţi să ne trezim şi să abandonăm rusofobia, pentru a coopera în mod natural cu Rusia împotriva terorii”.

Gelu Voican Voiculescu, acuzat de trădare deoarece a fost implicat în chemarea trupelor sovietice la Revoluție

Toți cei din rețeaua Iliescu, inclusiv Gelu Voican Voiculescu, au tot negat faptul că ar fi chemar trupele sovietice, încercând să ascundă filosovietismul și colaborarea ci serviciile secrete URSS.

”Ulterior Revoluţiei, toţi cei implicaţi în chemarea trupelor sovietice ( Iliescu Ion, gl. Militaru Nicolae, Voican Voiculescu, Brucan Silviu ) au negat vehement acest fapt. Se observă că persoanele implicate în solicitarea de ajutor militar sovietic (trădare, conform legislaţiei penale), sunt aceleaşi faţă de care prezentul rechizitoriu reţine săvârşirea crimelor împotriva umanităţii, în circumstanţele arătate. Prin prisma acestei realităţi, prin raportare şi la probele administrate, în mod firesc se evidenţiază un liant, o continuitate logică, între consemnările din capitolul I (contextul internaţional), filosovietismul evident al componenţilor „grupului Iliescu”, acceptarea noii puteri din România de către URSS, reactivarea unor militari de o anumită factură şi (nu în ultimul rând) uciderea lui Ceauşescu Nicolae”, arată procurorii.

Cine a fost Gelu Voican Voiculescu

Gelu Voican Voiculescu a fost participant activ la evenimentele din timpul Revoluției, din decembrie 1989.  A fost delegat al Frontului Salvării Naționale, alături de Victor Atanasie Stănculescu și de Virgil Măgureanu, la procesul intentat lui Nicolae Ceaușescu din 25 decembrie 1989 și la execuția liderului comunist.

Gelu Voican Voiculescu s-a ocupat de înhumarea soților Ceaușescu. După Revoluția din decembrie 1989, a deținut funcția de viceprim-ministru în primul guvern provizoriu și responsabil cu controlul serviciilor secrete (28 decembrie 1989 – 28 iunie 1990).

În data de 31 decembrie 1989, imediat după arestarea gen. Iulian Vlad și a apropiaților acestuia, președintele CFSN, Ion Iliescu, l-a numit pe Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru în Guvernul provizoriu, în funcția de comandant al structurilor fostului „Departamentul al Securității Statului”.

Urmăriți Playtech.ro și pe