Cine este și cum arată azi Gabriela, românca vândută de Nicolae Ceaușescu unui președinte canibal din Africa

de: Andrei Simion
04 09. 2019

Românca vândută de Nicolae Ceaușescu unui președinte canibal din Africa a vorbit despre cum a trăit alături de acesta în Republica Centrafricană și despre stilul de viață al fostului dictator. Gabriela a mărturisit că Jean-Bedel Bokassa s-a purtat frumos cu ea și a negat faptul că acesta ar fi fost canibal.

Gabriela a fost vândută de Nicolae Ceaușescu unui președinte canibal din Africa

În 1970, Jean-Bedel Bokassa a vizitat România și s-a împrietenit imediat cu Nicolae Ceaușescu. Președintele african i-a cerut dictatorului român să îi trimită în Republica Centrafricană o româncă pe care a pus ochii în timpul vizitei în București. În schimbul femeii, Bokassa i-a promis lui Ceaușescu că îi va da 10% din producția de diamante a țării sale.

Fostul președinte al României nu a stat pe gânduri și i-a trimis-o pe Gabriela Drâmbă, care s-a căsătorit cu dictatorul african. Căsnicia lor a durat 3 ani. Bokassa a fost căsătorit cu 18 femei și a avut 39 de copii. Gabriela a povestit cum a fost viața în Republica Centrafricană.

Gabriela Drâmbă

„Aveam maimuțe, multe animale exotice la palat. Erau ținute în țarcuri. Soțul meu s-a purtat foarte frumos. N-a ridicat niciodată mâna la mine, nu m-a jignit. Îmi doream să mor. Atunci i-am spus că vreau să mă întorc în țară la familia mea. De teama unui scandal diplomatic, el a acceptat cu greu să divorțăm. Urma să fie încoronat împărat și nu avea nevoie de scandal, a mărturisit Gabriela”, care a negat faptul că fostul ei soț ar fi fost canibal.

Jean-Bedel Bokassa, cunoscut ca Bokassa I al Africii Centrale și Saladin Ahmed Bokassa, a fost militar de carieră, ofițer și președinte al Republicii Centrafricane, care mai târziu s-a autodeclarat împărat, titlu menținut până la 20 septembrie 1979, când a fost detronat.

În 1970, Bokassa a fost invitat la București. În contextul pregătirii vizitei, a fost deschisă și ambasada Republicii Centrafricane. Vizita în România a avut loc între 11 și 16 iulie. În perioada 16-18 martie 1972, Nicolae Ceaușescu a efectuat vizita de răspuns.