Cine este Rareș Prisacariu, câștigătorul Românii au Talent 2023. Smiley și Pavel Bartoș i-au dat Golden Buzz în preselecții

de: Andrei Simion
13 05. 2023

Pentru el s-au acordat aplauze în picioare minute în șir. Lacrimile din ochii spectatorilor din sală nu au putut fi stăpânite. A convins publicul să îl voteze, astfel încât a câștigat finala show-ului de divertisment Românii au Talent 2023, difuzată vineri, 12 mai, de Pro TV. Cine este Rareș Prisacariu, copilul care a uimit o țară-ntreagă. FOTO

El este câștigătorul show-ului Românii au Talent, sezonul 13

Rareș Prisacariu a câștigat finala Românii au Talent 2023. Copilul minune în vârstă de 7 ani se bucură de o capacitate excepțională de memorare, pe care o fructifică la maximum pentru a recita monologuri, poezii sau discursuri prin care dă românilor adevărate lecții de viață. La fel s-a întâmplat și în ediția de vineri, 12 mai, a show-ului de divertisment.

Rareș Prisacariu a prezentat în finala Românii au Talent 2023 un moment inspirat de Dumnezeu și de scriitorul Octavian Paler, după cum a mărturisit înainte de a urca pe scenă. Botoșăneanul a ținut să mulțumească publicului care l-a votat, precizând că fără ajutorul celor de acasă, nu ar fi reușit să ajungă în ultima etapă a concursului.

„În seara asta este mai multă emoție decât în celelalte etape. Și mai mare presiune. Simt că este mai grea decât toate celelalte etape. Momentul meu este inspirat de Dumnezeu și de Octavian Paler. Aș vrea să vă spun un citat din limba latină: Nihil Sine Deo – Nimic fără Dumnezeu. Adică, dacă nu ar exista Dumnezeu, nu ar exista nimic. Dacă Dumnezeu e viața mea, cum să nu-L iubesc? Știu că unii îl ignoră, dar sunt foarte fericit că sunt mai mulți care îl iubesc”, a spus Rareș Prisacariu, înainte de a-și prezenta momentul artistic.

În finala sezonului 13 Românii au Talent, copilul a emoționat întreaga țară prin mesajul pe care l-a transmis. A recitat un text al lui Octavian Paler, despre Dumnezeu și omenire. Atât profunzimea discursului, cât și talentul concurentului i-au determinat pe români să îl aleagă drept câștigător al marelui premiu.

„Vă mulțumim! Rareș (Prisacariu – n.r.) este recunoscător pentru toată susținerea dumneavoastră!” – este mesajul publicat pe pagina de Facebook ce poartă numele câștigătorului Românii au Talent 2023.

Smiley și Pavel Bartoș i-au dat Golden Buzz în preselecții

Încă de la început, fiecare cuvânt rostit de concurentul în vârstă de 7 ani a atins inimile românilor din sală, precum și ale juraților. În preselecții, când a susținut un monolog prin care a adus aminte de câteva dintre gândurile fostului domnitor al Țării Românești Vlad Țepeș, mulți spectatori nu și-au putut ține în frâu emoțiile, fiind surprinși video în timp ce lăcrimau.

Tineri și vârstnici, copii și adulți au ascultat cu sufletul la gură discursul patriotic prezentat de Rareș Prisacariu. Copilul, care visează să devină actor de renume, atât în țară, cât și peste hotare, a reușit să-i convingă pe prezentatorii emisiunii Românii au Talent, Pavel Bartoș și Smiley, să apese butonul auriu.

Rareș Prisacariu a fost calificat, astfel, direct în semifinalele sezonului 13 Românii au Talent. Prezența scenică, talentul, precum și valorile ce i-au fost transmise copilului de la o vârstă atât de fragedă au fost profund apreciate de jurați. Trebuie precizat că, de-a lungul prestațiilor botoșăneanului, Mihai Bobonete s-a declarat convins că el va câștiga show-ul.

Cine este Rareș Prisacariu și ce planuri are pentru viitor

Rareș Prisacariu are 7 ani și este elev la Școala Gimnazială nr. 7 din Botoșani. Aspirația sa este să devină actor de renume atât în țară, cât și peste hotare. Muncește din greu pentru a-și atinge obiectivele încă de la o vârstă fragedă, urmând cursurile de actorie de la Școala Populară de Artă „George Enescu” Botoșani.

Copilul minune, așa cum mai este poreclit, are o poveste incredibilă. A citit peste 200 de cărți, autorul său preferat fiind Mihai Eminescu. Spune că poezia lui preferată este „Scrisoarea a III-a”, deoarece Mircea cel Bătrân este foarte ferm. Rareș Prisacariu susține că „investiția în educație este soluția”.

În prezent, copilul de la Botoșani e lider la actorie în „Trupa Șoriceilor”, alături de membrii căreia a interpretat, la mai multe evenimente, „Când pisica nu e acasă”. A jucat atât rolul unui șoricel, cât și personajul Prințul Miorlau. A mai fost, de asemenea, naratorul aceleiași povești.