Cine este polițistul care l-a făcut pe Dincă să mărturisească crimele din Caracal. Detaliul nebănuit pe care îl au în comun cei doi bărbați
La începutul lunii august, legat de cazul Caracal se vorbea despre un polițist, Marius Preda, care l-a determinat pe Dincă să mărturisească ororile pe care le-a făcut. Suspiciunile au curs, confuzia și-a făcut loc. Preda a negat, însă informația tot a rămas. Detaliul nebănuit pe care îl au în comun cei doi bărbați.
Cine este polițistul care l-a făcut pe Dincă să mărturisească crimele din Caracal
Ancheta din cazul Caracal este departe de a se fi terminat. Căutările continuă, informațiile curg, iar detaliile fac diferența. În categoria detalii a intrat și polițistul care l-a determinat pe Dincă să mărturisească crimele pe care le-a comis. Inițial, în presă apărea numele Marius Preda, apoi misterul s-a elucidat, dar pe jumătate, căci Preda a dispărut din ecuație, negând informațiile.
Subcomisar, în vârstă de 35 de ani, tot din Caracal precum suspectul, dar care nu a lucrat o zi ca polițist aici, Daniel Barbu, este cel care a reușit să se apropie de Popicu și să obțină informații. Conform libertatea.ro, Barbu apăruse și pe imaginile televiziunilor în zilele de după descoperirea casei suspectului din Caracal, dar nu fusese identificat. Colegii știau cine e și că lucrează ca investigator criminalist la Poliția Capitalei, dar au păstrat tăcerea.
„Da, așa e, subcomisarul Daniel Barbu este cel care, în esență vorbind, a obținut mărturisirea crimelor. El este împuternicit șef de birou Grupări Infracționale în cadrul Serviciului Grupări Infracționale Violente, condus de Marius Andrei, în Poliția Capitalei”, a spus un oficial al Poliției, ce a cerut ca numele să nu îi fie făcut public.
Ce se spunea la început
Declarațiile avocatului lui Dincă, de la începutul lunii august: „Cu acel domn poliţist l-am văzut discutând şi cu o zi înainte, în timpul percheziţiilor, fapt pentru care şi a doua zi a solicitat să discute cu dânsul şi a discutat inclusiv cu soţia inculpatului acest domn poliţist”.
„Inculpatul a susţinut că nu are încredere nici în avocat. Acest lucru (n.r. – discuţia cu inculpatul) s-a întâmplat în baza delegării procurorului de caz. (…) Poliţistul era, întâmplător, în zona respectivă, la rude, s-a făcut o delegare, s-a întâmplat totul într-un cadru formal. (…) Inculpatul a început să vorbească: să spună unde e telefonul mobil, unde e cartela, să spună ce a mai indicat el în dosar”, au declarat surse din cadrul anchetei pentru adevărul.ro, la acea vreme.