Cine este Petre Catană, concurentul care le-a gătit pietre juraților de la Masterchef România: ”Le guști tu primul!”

de: Andrei Simion
11 09. 2024

În data de 10 septembrie 2024, în cadrul MasterChef, Petre Catană, un tânăr de 28 de ani din Bacău, a preparat pietre pentru jurații Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu.

Cine este Petre Catană, concurentul care le-a gătit pietre juraților de la Masterchef

Aseară, Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu au evaluat primele preparate din sezonul 9 al MasterChef România. Opt entuziaști ai bucătăriei i-au impresionat și au plecat acasă cu șorțul dorit.

Cei trei chefi, atent observând fiecare detaliu al farfuriei, au evaluat nu doar gustul preparatelor, ci și tehnica și prezentarea acestora. Printre preparatele care i-au impresionat și le-au câștigat șorțul și accesul în următoarea fază a competiției se numără supa Tom Kha Gai, colivă cu alivancă, paste carbonara, gaspacho de pepene cu ton și stir fry de pietre cu salată asiatică.

Jurații de la MasterChef au primit un preparat cu pietre

Petre Catană, un tânăr de 28 de ani din Moinești, Bacău, acum stabilit în Marea Britanie, a reușit să provoace râsete și uimire în cadrul MasterChef cu un preparat neobișnuit. În calitate de barista, Petre s-a prezentat la audiții cu o „supă de pietre”, inspirată din bucătăria asiatică și combinată cu o salată mediteraneană.

Rețeta, foarte neobișnuită, implică fierberea pietrelor într-un sos special. La servire, pietrele sunt ținute în gură și supt pentru a extrage aroma, apoi sunt scuipate. Această prezentare inedită i-a amuzat considerabil pe chefi și a adus un element surpriză în competiție.

„Am văzut chestia asta cu pietre în food marketurile din Malaysia și Bangkok. Nu plănuiam inițial să vin cu pietre, dar am zis că vreau să încerc ceva diferit. Vreau să aduc ceva unic. Sunt hotărât, vin să le dau pietre de mâncare chefilor!”, a spus Petre Catană.

Petre a absolvit facultatea la Iași și, după finalizarea studiilor, a plecat în străinătate împreună cu fratele și sora sa. Deși este barista de profesie, pasiunea sa pentru gătit l-a adus în fața juraților de la MasterChef, unde a demonstrat că imaginația în bucătărie nu cunoaște limite.