Cine este Karina Țurcan, moldoveanca acuzată de spionaj în favoarea României. A fost arestată în 2018

Karina Țurcan a fost arestată în 2018, sub acuzația de spionaj, în favoarea României. Avocatul tinerei originare din Republica Moldova a dat, de curând, vești bune despre aceasta. Karina este o fostă membră a consiliului inter-RAO și a fost acuzată că a devenit un agent al serviciilor speciale moldovenești. A transmis informații despre companiile energetice rusești și din această cauză a fost reținută.

Cine este Karina Țurcan, moldoveanca acuzată de spionaj în favoarea României

Karina Țurcan a fost reținută de către ofițerii FSB și dusă în arest în luna iunie din 2018. Acuzația sub care s-a regăsit dosarul ei a fost cea de spionaj, fiind suspectată că era agent al serviciilor speciale din Republica Moldova.

Cine este Karina Țurcan, moldoveanca acuzată de spionaj în favoarea României. A fost arestată în 2018
Karina Țurcan a fost eliberată, fiind acuzată că a furnizat României informații secrete

Ar fi transmis diverse informații despre companii rusești, dar negat vehement orice învinuire. De curând, avocatul său, Ivan Pavlov, a făcut mai multe declarații, susținând că tânăra acuzată de spionaj a fost eliberată din închisoare.

Karina a negat orice învinuire i-a fost adusă, iar despre dosarul său penal a susținut că nu este nimic altceva decât o modalitate de a fi înlăturată din funcție. În presa din Republica Moldova au apărut și diverse informații. Potrivit acestora, femeia de 45 de ani ar fi furnizat datele pe care le avea către Serviciul Român de Informații Externe. La fel, autoritățile române s-ar fi putut afla în directă colaborare cu CIA.

Informațiile din ancheta Karinei Țurcan au mai arătat că era acuzată de spionaj, fiind suspectată că a transmis informații despre pregătirea de către Rusia a unor proiecte energetice de anvergură. Cazul său penal a fost însă clasat drept „top secret”.

„Prima instanță de apel a confirmat plângerea noastră cu privire la prelungirea arestării lui Țurcan. Ea a fost deja eliberată din centrul de arestare preventivă”, a susținut Ivan Pavlov, reprezentantul legal al Karinei, anunță Mediafax.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI