Cine este Kamala Harris, principalul contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA

Cine este Kamala Harris, principalul contracandidat al lui Donald Trump la  alegerile prezidențiale din SUA
Kamala Harris, principalul contracandidat al lui Donald Thrump în Alegerile Prezidențiale pentru Sua.

Kamala Harris, o femeie în lumea bărbaților. Povestea senatoarei care candidează la prezidențiale în SUA. Are 54 de ani, este fiica unor imigranți din Jamaica și India, a doua femeie de culoare aleasă în Senatul SUA din California și poate viitorul președinte al SUA. Vorbim despre senatorul Kamala Harris, care și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020 din SUA.

Principalul contracandidat al lui Donald Thrump la Alegerile prezidențiale din SUA, Kamala Harris

Nascută în Oakland, California, în 1964, Kamala provine dintr-o familie compusă din mama indiancă (cercetător care a studiat cancerul) și tata economist cu origini jamaicane.

Fost procuror al Californiei, Kamala Harris este unul dintre cei mai vocali senatori americani și se consideră o luptatoare pentru justiție, decență și egalitate. Ea este binecunoscută pentru stilul tranșant din timpul audierilor din Senat precum și pentru vehemența cu care s-a ridicat în fruntea mișcării anti-Trump.

Acum Kamala se pregatește pentru alte provocări. A dat startul campaniei prezidențiale din 2020 în orașul său natal Oakland, California, pe care a numit-o “Kamala Harris pentru oameni”.

„Acestea sunt valorile pe care noi americanii le apreciem și toate sunt disputate acum. Viitorul țării noastre depinde de voi și de milioane de alții care luptă pentru aceleași credințe”, a afirmat ea.

Mii de persoane au aglomerat străzile în orele cât a durat evenimentul, autoritățile estimând că au fost prezente peste 10.000 de persoane, iar alte 12.000 s-au strâns pe strazile din jurul locului unde s-a ținut manifestația.

Harris a urcat pe scena decorată cu steagul american pe piesa lui Mary J. Blige – Work That și a părăsit-o pe cea a lui Lin-Manuel Miranda – My Shot.

Senatoarea Kamala Haris în campania electorală din orașul natal.
Donald Thrump are un contracandidat la Alegerile Prezidențiale din SUA, Kamala Harris.

Kamala și-a început cariera ca procuror adjunct districtual în Alameda, California pentru ca apoi să devină procuror în San Francisco, unde s-a concentra pe prevenirea infracțiunilor. În anul 2010, și-a învins la limita oponentul republican pentru a deveni procurorul general în California. Șase ani mai târziu ea a fost aleasa în Senat.

„Îmi iubesc țara”, a declarat ea pentru Good Morning America de la ABC, adăugând că ea „va lupta pentru ce este mai bun din noi”.

Femeia, un critic al lui Donald Trump, este descrisă drept un star în devenire în partid.

Viitorul țării noastre depinde de ridicarea vocii tale și a altor milioane care să lupte pentru valorile americane. De aceea voi candida pentru președinția Statelor Unite ale Americii”, a spus senatorul într-un videoclip postat pe Twitter.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI