Cine este jurnalistul rănit în explozia de la Crevedia. A avut nevoie de intervenția medicilor

de: Ioana Bucur
27 08. 2023

Printre victimele incidentului dramatic de sâmbătă se numără și un reprezentant al presei. Jurnalistul rănit în explozia de la Crevedia a fost transportat de urgență la spital.

Cine este jurnalistul rănit în explozia de la Crevedia

O persoană și-a pierdut viața și alte 57 au fost rănite în urma exploziilor de la o stație GPL din Crevedia. Din totalul victimelor, 43 sunt cadre din MAI – 39 pompieri, doi polițiști si doi jandarmi.

„La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența premierului României, Marcel Ciolacu, și a ministrului afacerilor interne, Cătălin Predoiu, a fost constituită o celulă de criză, care a reunit și reprezentanți ai Ministerului Sănătății. Pe lângă aspectele operaționale destinate gestionării optime a acestei situației complexe, au fost operaționalizate și două linii TELVERDE, unde aparținătorii victimelor exploziei din județul Dâmbovița au putut afla informații despre starea celor afectați de acest nefericit eveniment.

Urmare acestui eveniment, a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgență a transferului pacienților puternic afectați, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arși.

Astfel, primii pacienți vor fi transferați cu o aeronavă aflată în dotarea MAPN, la o unitate sanitară din Bruxelles, urmând ca pe parcursul zilei să se realizeze și altele, în vederea efectuării intervențiilor medicale de specialitate”, au transmis autoritățile.

Printre cei care au ajuns de urgență la spital este și un jurnalist. Este vorba despre Marina Cioacă, reporter la România TV. Tânăra a avut nevoie de intervenția medicilor, după ce a suferit arsuri pe ambele mâini.

Te-ar putea interesa și: Momentul groaznic în care a avut loc a doua explozie la stația GPL din Crevedia. Funcționa și ilegal VIDEO

„Nu s-a învățat nimic, absolut nimic din tragedia de la Colectiv”

În mediul online, pe pagina de Facebook Sindicatul Europol, au fost publicate un mesaj și o fotografie ce au strâns mii de reacții și comentarii. Imaginea a fost surprinsă într-una dintre ambulanțele trimise de urgență la locul exploziilor: prăbușit pe un scaun, un pompier cu mască de oxigen pe față și mâinile bandajate.

„Suntem alături de colegii noștri pompieri care îsî riscă viața și se luptă cu flăcările în dezastrul ce a avut loc în această seară la Crevedia.

El este unul dintre cei 26 de pompieri răniți în exploziile ce au avut loc în timp ce se afla în misiune. Doi dintre pompierii răniți sunt intubați și vor fi transferați de urgență în Belgia, pentru a avea o șansă la viață. De asemenea, un coleg polițist a fost rănit in aceste explozii, acesta fiind transportat la un spital din București.

Nu s-a învățat nimic, absolut nimic din tragedia de la Colectiv, numărul paturilor pentru cei cu arsuri grave fiind de 24, insuficient pentru o asemenea deflagrație.

Mulți spun că pompierii sau polițiștii au salarii și pensii speciale. Ajunge să ai o singură intervenție în 30 de ani de activitate, care să îți marcheze pentru totdeauna destinul, așa cum au avut și colegii în această seară.

Cine îi salvează pe salvatori?!”, este mesajul transmis de Sindicatul Europol.

Te-ar putea interesa și: Plan roșu de intervenție lângă București. Explozie imensă: 8 răniți grav și cel puțin o persoană a murit