Cine este Ionel Dancă, șeful cancelariei lui Ludovic Orban. El ar fi scăpat poza buclucașă pe internet

de: Alexandra Chivu
30 05. 2020

Vineri seară, pe rețelele de socializare a început să circule o fotografie controversată de la Guvern. Cel care ar fi scăpat-o pe internet ar fi fost Ionel Dancă, șeful cancelariei lui Ludovic Orban.

Despre Ionel Dancă, șeful cancelariei lui Ludovic Orban, și poza buclucașă

În cursul serii de vineri, pe rețelele de socializare a început să circule o fotografie în care Ludovic Orban este imortalizat, în biroul său, alături de mai mulți miniștri. În imagine, premierul, alături de cei care îl acompaniază, fumează și consumă băuturi alcoolice. Orban a declarat, pentru Mediafax, că poza a fost făcută cu ocazia zilei sale de naștere și că, dacă este nevoie, va plăti amenda pentru că a fumat într-un spațiu închis. Premierul a precizat și că în cadrul întâlnirii s-a discutat despre guvernare și că o astfel de fotografie nu caracterizează ceea ce se întâmplă în biroul său de obicei.

Cât despre cine ar fi scăpat imaginea pe internet, potrivit informațiilor știripesurse.ro, poza a fost făcută, apoi distribuită de Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului. Cel din urmă a dorit, de fapt, să împartă amintirea unor miniștri care lipseau din biroul lui Orban la momentul evenimentului. Din greșeală, poza a fost distribuită într-un alt grup.

Cine este Dancă

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, a fost numit, pe 6 noiembrie 2019, șeful cancelariei premierului Ludovic Orban. Decizia semnată de premier a fost publicată în aceeași zi în Monitorul Oficial. Fost jurnalist și moderator TV, Ionel Dancă a absolvit Facultatea de Filosofie la Universitatea din București (1998) și un master la Roma cu specializare în doctrina socială creștină. În noiembrie 2004, a absolvit cursul de formare profesională, Singapore Cooperation Programme. A fost preparator-expert la Școala Națională de Studii Politice și Administrative București.