Cine este Florin Niță, eroul României contra Germaniei. Portarul a trăit pe străzi, în frig

Cine este Florin Niță, eroul României contra Germaniei. Portarul a trăit pe străzi, în frig
O carieră la apogeu pentru portarul Naționalei României

România se luptă zilele acestea pentru o nouă calificare la Campionatele Mondiale de Fotbal din Quatar de anul viitor. Actualul lot al Naționalei are câțiva tineri jucători care au strălucit, mai ales în meciul cu Germania. Deși meciul s-a terminat cu victoria Germaniei, Florin Niță, portarul României a fost eroul serii, apărând poarta și salvând România.

Florin Niță, eroul din meciul cu Germania

În meciul de aseară pentru calificarea la CM 2022 din Quatar, România a reușit să termine meciul cu un sigur gol primit. Acest lucru s-a datorat și tânărului portar al Naționalei, Florin NIță, care a fost numit eroul serii. Ajuns la 33 de ani, Florin Niță a ajuns, în acest moment, unul din cei mai buni jucători ai noii Naționale a României.

Titular în poarta celor de la Slavia Praga, Florin Niță a primit girul de încredere din partea lui Mirel Rădoi. Bine a făcut selecționerul alegându-l ca aparător al buturilor Naționalei, mai ales în meciul de aseară. Astfel România mai are o șansă de calificare. România se află în Grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și  Liechtestein.

Înainte de a deveni portarul naționalei, tânărul Florin Niță nu a avut o viață ușoară, după cum povestește chiar jucătorul. Înainte de a ajunge portar,  a avut diferite job-uri, ajungând chiar și ambalator la o fabrică de cozonaci.

”Munceam pe unde puteam. Am lucrat chiar şi la o fabrică de cozonaci, ambalam cozonaci. Nu e nici o ruşine să munceşti, să câştigi bani, să ai un drum în viaţă.

Eram o mână de om pe străzi, în frig. Mergeam cu ceva bănuţi în mână să-mi iau de mâncare. Mă ştiau toţi din Chiajna.”, povestește Florin Niță.

Acum trăiește o frumoasă pvoeste de dragoste alături de soția sa Laura, pe care a cunoscut-o pe vremea când avea 19 ani, având acum doi copii frumoși

„Aveam 19 ani când ne-am văzut prima dată, iar ea 18. Când ne-am cunoscut, mama era bolnavă şi i-am promis că o să fiu lângă Laura toată viaţa şi o să avem grijă unul de altul.”, mai spune Florin Niță.

O carieră la apogeu pentru portarul Naționalei României

Meciul de aseară cu Germania l-a adus în fața camerelor de luat vederi pe tânărul eur, Florin Niță. După prestația din meciul cu Germania, cota sa a crescut, și oficialii de la Sparta Praga anunțau prelungirea contractului cu jucătorul român.

„Un contract pe doi ani îl așteaptă pe Niță la Letna. Florin Niță ar trebui să semneze după ce se va întoarce de la echipa națională”, titra publicația cehă isport.cz.

Rămâne să vedem care vor fi prestațiile atât ale tânărului portat, cât și a colegilor săi, în restul meciurilor de calificare la CM 2022 din Quatar, chiar dacă există multe voi care i-au criticat viziunea de joc a selecționerului, Mirel Rădoi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI