27 dec. 2020 | 13:47

Cine este, de fapt, tânărul soldat din imagine. Acum are o avere de miliarde de euro, îl știe toată planeta

Știri generale
Cine este, de fapt, tânărul soldat din imagine. Acum are o avere de miliarde de euro, îl știe toată planeta
Roman Abramovich este interesant prin faptul că povestea sa se intersectează cu istoria Rusiei.

La începutul anilor 2000, de nicăieri, lumea fotbalului britanic era luată cu asalt. Unul din cele mai titrate cluburi britanice avea să fie cumpărat de un necunoscut. Un necunoscut venit din Rusia, dar  cu peste 14 miliarde de dolari în conturi. Poza soldatului pe care o puteți vedea aici aparține unuia dintre cei mai importanți miliardari ruși, pe numele lui Roman Abramovici.

Roman Abramovici, de nicăeri, în topul miliardarilor

Povestea lui Roman Abramovich și influența sa asupra Chelsea FC este una interesantă. Roman Abramovich are o valoare netă de 14 miliarde de dolari, făcându-l unul dintre cei mai bogați oameni din lume și cu siguranță unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia. De asemenea, a reușit să aibă un efect uriaș asupra lumii sportului de astăzi.

Roman Abramovici este interesant prin faptul că povestea sa se intersectează cu istoria Rusiei. Povestea lui ilustrează schimbările din cultura Rusiei care au avut loc în cursul ultimilor patruzeci și ceva de ani. El a fost implicat în armata sovietică pentru scurt timp.

Se întâmpla într-o perioadă în care oamenii din fosta Uniune Sovietică au avut puține oportunități de privatizare. A reușit să înceapă în 1988, când perestroika a creat oportunități de privatizare în Uniunea Sovietică.

În următorii câțiva ani, Uniunea Sovietică s-a prăbușit, iar Roman Abramovici a reușit să investească averea pe care a făcut-o în afacerile sale preliminare, permițându-i să profite în curând de schimbările culturale care au avut loc în zorii noului stat rus.

Începând din anul 2003, el a cumpărat companiile responsabile de Chelsea Football Club. Sub conducerea indirectă a lui Roman Abramovici, Chelsea a reușit să devină mult mai comercializat. El a fost interesat să aducă clubul la nivelul Manchester United.

În primul sezon după ce a reușit să preia Chelsea, au ajuns pe locul al doilea în campionatul britanic. În 2016, au reușit să obțină titulatura de al șaptelea club de fotbal cel mai valoros din lume și este greu de negat influența pe care a avut-o Roman Abramovici în aducerea lor la acel nivel.

Averea rusului este una colosală, greu de egalat

Conform celor mai recente informații, Roman Abramovici deține acțiuni în gigantul siderurgic Evraz, Norilsk Nickel, pe lângă echipa de fotbal Chelsea din Marea Britanie. Deține al doilea cel mai mare iaht din lume, Eclipse, cumpărat pentru aproape 400 de milioane de dolari în 2010.

Abramovici a vândut o cotă de 73% din Sibneft către titanul de stat Gazprom, cu 13 miliarde de dolari în 2005. O altă investiție, de 2,5 miliarde de dolari, a avut-o în regiunea Chukotka, unde a lucrat ca guvernator și președinte al Dumei locale din 2001 până în 2013.

Ca să ne dăm seama de averea colosală a rusului, vă mai spunem că, după divorț, a transferat o proprietate din New York către fosta soție Dasha Zhukov. Proprietatea respectivă era cotată la o valoare de de peste 90 de milioane de dolari.

Ca fapt divers, afaceristul a pierdut viza de investitor în Marea Britanie, luând în consecință cetățenia israeliană. Cu toate astea, Roman Abramovici încă bagă bani în clubul Chelsea, în ciuda pierderii dragostei pentru Londra. Oligarhul a mai investit 324 milioane de dolar în Chelsea FC, conform celor de la Forbes.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Daniel Baciu, anunț important pentru români cu privire la data la care se vor primi pensiile de Paște: ”Nu toată lumea trebuie să primească banii pe data de 1 sau pe data de 2!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro