Cine este Darius Vâlcov. Consilierul premierului Viorica Dăncilă a demisionat

de: Andrei Simion
03 06. 2019

Darius Vâlcov a demisionat! Premierul României, Viorica Dăncilă, a rămas fără consilier. Vâlcov era considerat apropiat al lui Liviu Dragnea. Acesta și-a dat demisia exact după demiterea Ancăi Alexandrescu, un alt om important al fostului lider al Partidului Social Democrat.

Darius Vâlcov a demisionat!

Vești din ce în ce mai rele pentru Guvern. Unul din ultimii oameni de bază ai fostului președinte al Partidului Social Democrat a fost dat afară de către Viorica Dăncilă. Se pare că, discuția dintre Dăncilă și Vâlcov a concluzionat cuo demisie, cel din urmă preferând acest lucru.

Premierul României a vrut să scape de Anca Alexandru. Zis și făcut! Vâlcov a avut parte întâi de toate de o discuție cu premierul, cu toate că cele petrecute în ultima vreme arătau că soarta Guvernului estepecetluită după condamnarea ui Dragnea.

Vâlcov a preferat să demisioneze

Cine este Darius Vâlcov?

Darius Vâlcov a fost edilul municipiului Slatina în perioada 2004-2012, iar din anul 2012 s-a înscris în Partidul Social Democrat. În 2015, Vâlcov a fost trimis în judecată după ce a fost acuzat de trafic de influență, spălare de bani și operațiumi financiare cu acte de comerț care nu erau compatibile cu funcțiile ocupate.

În 2018, Parchetul General s-a sesizat și a deschis un dosar pentru neglijența păstrării informațiilor de stat care erau secrete. Totul s-a petrecut după ce Darius Vâlcov a postat pe o rețea de socializare un protocol de colaborare dintre SRI și PÎCCJ.