Cine este autorul atacului din Canada. Nimeni nu s-ar fi așteptat tocmai la el

Cine este autorul atacului din Canada. Nimeni nu s-ar fi așteptat tocmai la el

În cazul împușcăturilor din Nova Scotia totul s-a rezumat la șoc și surpriză. Vecinii din Portapique, Nova Scotia s-au arătat „foarte surprinși” că bărbatul canadian de 51 de ani, Gabriel Wortman, ar fi putut ucide 16 persoane într-un moment de violență ce a durat 12 ore.

Cine este autorul atacului din Canada

Locuitorii din Nova Scotia se luptă pentru răspunsuri, după ce un împușcat singur a ucis 16 oameni, inclusiv un ofițer de poliție, în cea mai moară distrugere din istoria modernă a Canadei. Royal Canadian Mounted Police a declarat duminică că un suspect, Gabriel Wortman, medic stomatolog în vârstă de 51 de ani, a fost luat în arest, dar ulterior a fost declarat mort ca urmare al unui incident la o benzinărie de lângă capitala Halifax, soldat cu moartea suspectului.

Nu a fost clar modul în care Wortman a murit, dar poliția a emis mai târziu o declarație în care a spus că echipa de intervenție din Nova Scotia a declarat că investighează evenimentul în care ofițerii GRC „au descărcat aermele din dotare asupra suspectului”.

Cine este autorul atacului din Canada. Nimeni nu s-ar fi așteptat tocmai la el
Cine este autorul atacului din Canada. Nimeni nu s-ar fi așteptat tocmai la el

Wortman, până la tragicul eveniment, a deținut și a operat într-o clinică de proteze dentare în orașul Dartmouth, din Halifax. În 2014, el a apărut în mass-media locală după ce a donat proteze pentru un supraviețuitor de cancer. Vecinii lui Wortman, care dețineau trei proprietăți în Portapique, o comunitate mică, unde se pare că începuse sâmbătă seara incidentul, au fost șocați de știri.

Nimeni nu s-ar fi așteptat tocmai la el

Unul din prietenii celui care a produs acest atac, a declarat presei locale că habar n-avea de ce se întâmpla în viața acestuia și că nu îi vine să creadă că s-a putut întâmpla așa ceva, ba mai mult de-atât, într-o postare pe facebook a declarat:

„Nu știm niciodată ce prin ce trec unii de ajung să ia astfel de decizii. În niciun caz nu îi apăr acțiunile din acest weekend.”, a scris Scott Balser, fost coleg de clasă al lui Wortman.

Potrivit poliției, atacul lui Wortman a început cu puțin înainte de miezul nopții sâmbătă la Portapique, culminând cu un o urmărire ca în filme care a durat mai mult de 12 ore. Locuitorii au auzit focuri de armă și au început să vadă poliția adunându-se pe străzi. Li s-a spus atunci să-și încuie ușile și să caute adăpost în subsolurile lor. O femeie a spus că a dat peste două vehicule de poliție care ardeau în timp ce conducea duminică dimineață. Un bărbat a spus că a văzut cel puțin trei focuri separate, dar poliția nu a confirmat dacă incendiile au fost legate de incidentul cu Wortman.

La finalul unei urmăriri ca-n filme,  de-a lungul unei autostrăzi aglomerate, Wortman a fost prins în jurul orei amiezii la o benzinărie din Enfield, chiar în afara orașului Halifax. Lisa și Laurie George, ambii rezidenți ai Portapique, au declarat la Global News din Halifax că sâmbătă, în jurul orei 23:00, au văzut flăcări în apropiere, în timp ce au văzut trei focuri separate în zonă. Cuplul a spus că un grup mare de polițiști a sosit rapid ca răspuns, urmat de focuri de armă înainte ca RCMP să le spună să meargă acasă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI