20 apr. 2020 | 15:06

Cine este autorul atacului din Canada. Nimeni nu s-ar fi așteptat tocmai la el

Știri generale
Cine este autorul atacului din Canada. Nimeni nu s-ar fi așteptat tocmai la el
Cine este autorul atacului din Canada. Nimeni nu s-ar fi așteptat tocmai la el

În cazul împușcăturilor din Nova Scotia totul s-a rezumat la șoc și surpriză. Vecinii din Portapique, Nova Scotia s-au arătat „foarte surprinși” că bărbatul canadian de 51 de ani, Gabriel Wortman, ar fi putut ucide 16 persoane într-un moment de violență ce a durat 12 ore.

Cine este autorul atacului din Canada

Locuitorii din Nova Scotia se luptă pentru răspunsuri, după ce un împușcat singur a ucis 16 oameni, inclusiv un ofițer de poliție, în cea mai moară distrugere din istoria modernă a Canadei. Royal Canadian Mounted Police a declarat duminică că un suspect, Gabriel Wortman, medic stomatolog în vârstă de 51 de ani, a fost luat în arest, dar ulterior a fost declarat mort ca urmare al unui incident la o benzinărie de lângă capitala Halifax, soldat cu moartea suspectului.

Nu a fost clar modul în care Wortman a murit, dar poliția a emis mai târziu o declarație în care a spus că echipa de intervenție din Nova Scotia a declarat că investighează evenimentul în care ofițerii GRC „au descărcat aermele din dotare asupra suspectului”.

Cine este autorul atacului din Canada. Nimeni nu s-ar fi așteptat tocmai la el

Cine este autorul atacului din Canada. Nimeni nu s-ar fi așteptat tocmai la el

Wortman, până la tragicul eveniment, a deținut și a operat într-o clinică de proteze dentare în orașul Dartmouth, din Halifax. În 2014, el a apărut în mass-media locală după ce a donat proteze pentru un supraviețuitor de cancer. Vecinii lui Wortman, care dețineau trei proprietăți în Portapique, o comunitate mică, unde se pare că începuse sâmbătă seara incidentul, au fost șocați de știri.

Nimeni nu s-ar fi așteptat tocmai la el

Unul din prietenii celui care a produs acest atac, a declarat presei locale că habar n-avea de ce se întâmpla în viața acestuia și că nu îi vine să creadă că s-a putut întâmpla așa ceva, ba mai mult de-atât, într-o postare pe facebook a declarat:

„Nu știm niciodată ce prin ce trec unii de ajung să ia astfel de decizii. În niciun caz nu îi apăr acțiunile din acest weekend.”, a scris Scott Balser, fost coleg de clasă al lui Wortman.

Potrivit poliției, atacul lui Wortman a început cu puțin înainte de miezul nopții sâmbătă la Portapique, culminând cu un o urmărire ca în filme care a durat mai mult de 12 ore. Locuitorii au auzit focuri de armă și au început să vadă poliția adunându-se pe străzi. Li s-a spus atunci să-și încuie ușile și să caute adăpost în subsolurile lor. O femeie a spus că a dat peste două vehicule de poliție care ardeau în timp ce conducea duminică dimineață. Un bărbat a spus că a văzut cel puțin trei focuri separate, dar poliția nu a confirmat dacă incendiile au fost legate de incidentul cu Wortman.

La finalul unei urmăriri ca-n filme,  de-a lungul unei autostrăzi aglomerate, Wortman a fost prins în jurul orei amiezii la o benzinărie din Enfield, chiar în afara orașului Halifax. Lisa și Laurie George, ambii rezidenți ai Portapique, au declarat la Global News din Halifax că sâmbătă, în jurul orei 23:00, au văzut flăcări în apropiere, în timp ce au văzut trei focuri separate în zonă. Cuplul a spus că un grup mare de polițiști a sosit rapid ca răspuns, urmat de focuri de armă înainte ca RCMP să le spună să meargă acasă.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro