Cine era, de fapt, cumnatul lui Nicolae Ceaușescu. Dezvăluiri incendiare
Raportul CIA declasificat după 30 de ani scoate la lumină identitatea cumnatului dictatorului Nicolae Ceaușescu. Cine a fost și cu ce se ocupa bărbatul cu care s-a căsătorit sora „Marelui Cârmaci“, aflați în paragrafele următoare.
El a fost cumnatul lui Nicolae Ceaușescu
Raportul despre care am amintit anterior menționează, într-o notă, cum că gruparea fesenistă ar fi plină de comuniști cum ar fi, de exemplu, Ilie Verdeț, căsătorit cu sora lui Nicolae Ceaușescu. Acesta ocupa o funcție extrem de importantă în fruntea Frontului Salvării Naționale (FSN).
Verdeț a fost un lider comunist român, ce a deținut funcția de ministru în mai multe rânduri în guvernele din perioada 1965-1989. Totodată, acesta a fost premierul României în perioada 1979-1982.
„Fostul prim-ministru llie Verdeț, care este căsătorit cu sora lui Nicolae Ceaușescu, a fost numit în Consiliul de conducere provizorie, în organul executiv al Frontului“, se arată în Raportul CIA.
După Revoluție, Ilie Verdeț a înființat Partidul Socialist al Muncii, care s-a considerat ca succesor al Partidului Comunist Român.
Ce a pățit sora dictatorului după Revoluție
Elena Bărbulescu, sora lui Nicolae Ceaușescu, era cea în fața căreia tremura întreg județul Olt, pe care l-a condus cu mână de fier. Odată ce fratele ei a ajuns la cârma țării, Elena și-a căpătat numaidecât statutul, fiind foarte temută în rândul cetățenilor în anii de glorie ai comunismului.
„Când auzeam că «Vine Doamna!», tremuram toţi alături de profesorii noştri! Îmi amintesc cum, în timpul unei ore, a intrat intempestiv în clasă şi l-a pălmuit pe profesorul de la catedră în faţa noastră! Şi câte şi mai câte! După Revoluţie, «Doamna» mergea pe stradă şi ne căuta insistent privirea, salutându-ne“, povestea Constantin Neacșu, fostul primar din Scornicești, în perioada comunistă.
Pe 22 decembrie 1989, odată cu Revoluția, vila de protocol din Slatina deținută de familia Bărbulescu a fost vandalizată de cetățeni. Locul a fost luat cu asalt de oameni care s-au simțit îndreptățiți să facă astfel de gesturi, unii dintre ei aruncând tablouri de la balcon, în timp ce alții plecau cu buzunarele pline.