Cine e, de fapt, Maria Nițescu, noul manager de la Matei Balș. L-a înlocuit pe Adrian Streinu-Cercel

Cine e, de fapt, Maria Nițescu, noul manager de la Matei Balș. L-a înlocuit pe Adrian Streinu-Cercel
Maria Nițescu, medic primar specialist în igienă alimentară

Spitalul de boli infecțioasae ”Matei Balș”, este cel mai mare centru universitar din țară pe această specialitate. Timp de 23 de ani Institutul a fost condus de profesorul Streinu-Cercel, demisionar acum, după alegerile parlamentare. Odată cu demisia acestuia, funcția de manager interimar i-a revenit medicului Maria Nițescu. Cu o experiență de peste 10 ani în igienă alimentară, medicul este astăzi, din păcate, pusă în fața unei tragedii, după incendiul din această dimineață.

Maria Nițescu, medic primar specialist în igienă alimentară

În decembrie, anul trecut, profesorul Streinu-Cercel demisiona după 23 de ani. Renunța la funcția de manager al Spitalului de boli infecțioase ”Matei Balș”, după candidatura sa la alegerile parlamentare pe listele PSD. În locul său, sub interimat, era numită Maria Nițescu, în vârstă de 55 de ani. Medic cu peste 10 ani experiență în igienă alimentară, a fost și conferențiar la Universitatea Carol Davila din București.

”Nu pot fi altfel de cum sunt! Ma consider norocoasă pentru ca am șansa să fac ce imi place într-un mediu prielnic dezvoltării profesionale! Am încercat de multe ori să schimb coperta! Nu am reușit niciodată pentru că această poză mă reprezintă, mai bine zis reprezintă ultimii zece ani din viața mea profesională!”, scria medicul, după numirea în funcție, pe Facebook.

Până la ocuparea acestei funcții, medicul Maria Nițescu a deținut o funcție de conducere la  Direcţia de Control în Sănătate Publică din Ministerul Sănătății. Medicul a fost directorul instituției, în perioada 2009 – 2010.

Originară din Craiova, Maria Nițescu termină medicina în cadrul Facultății de Medicină Generală  din același oraș, ulterior venind în București. Medicul primar Maria Nițescu a fost și șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”.

Streinu-Cercel, după 23 de ani la Matei Balș

După scandalul iscat de profesorul Streinu-Cercel și, la ora aceea, Primarul General al capitalei, Gabriela Firea, pe marginea unei campanii de testare masivă în București, acesta este izolat din organismele ce gestionau criza covid. Ulterior, din motive justificate de acesta, alege să candideze pentru un post de senator, pe listele PSD. Lucru care s-a și întâmplat, câștigând mandatul de senator și, ulterior, șefia Comisiei de Sănătate din Senatul României.

Odată cu această mutare, Streinu-Cercel a fost nevoit să demisioneze din funcția deținută la acel moment, cea de manager al Spitalului de boli infecțioase ”Matei Balș”, venind în locul său medicul Maria Nițescu. Profesorul Streinu-Cercel nu ar fi fost la prima situație de incompatibilitate, dacă nu ar fi demisionat.

Conform G4media.ro, o astfel de situație a mai fost semnalată și în 2012. Atunci profesorul deținea atât funcția de manager la ”Matei Balș”, cât și cea de Secretar științific al Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. Un alt caz de incompatibiltiate a mai fost în în același an, când deținea tot două funcții. Cea de manager la ”Matei Balș”, și Secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI