Cine ar putea primi gratuit măști de protecție de la stat. Ce măsuri iau autoritățile

Cine ar putea primi gratuit măști de protecție de la stat. Ce măsuri iau autoritățile
Cine ar putea primi gratuit măști de protecție de la stat. Ce măsuri iau autoritățile

După 15 mai, vom putea să ne deplasăm în spațiile publice fără restricții. Masca devine obligatorie în spațiile închise, anunța președintele Klaus Iohannis miercuri. Pe de altă parte, reprezintă prevenția ce împiedică transmiterea de particule și reduce posibilitatea de infectate în mijloacele de transport sau spații închise, însă este costisitoare pentru mulți. Premierul Orban a informat cine ar putea primi accesoriul gratuit de la stat.

Cine ar putea primi măști de protecție de la stat

Într-o apariție inedită, președintele Iohannis a venit, miercuri, pentru prima dată în fața jurnaliștilor cu o mască de protecție pentru a anunțat viitoarele măsuri de prevenire a infecției cu COVID-19. Șeful statului a anunțat că după 15 mai toți oamenii din România vor trebui să poarte măști în momentul în care se află în spațiul public. Iohannis a declarat că nu vor mai fi prelungite interdicțiile de deplasare după mijlocul lunii mai, când vor intra în vigoare măsurile de relaxare. Până atunci, funcționează în continuare restricțiile.

Ce măsuri iau autoritățile

Premierul Ludovic Orban a spus, joi, că se va încerca distribuirea în mod gratuit a măștilor pentru persoanele care provin din categorii vulnerabile.

„Am discutat această problemă de aproximativ o săptămână, privitor la purtarea măștilor. Repet, purtarea măștilor în spații închise este foarte utilă pentru că împiedică transmiterea de particule și reduce posibilitatea de infectare în mijloace de transport în comun, în spații închise, birouri, spații comerciale.

Știți că am luat decizia ca la Ministerul Apărării să se facă certificarea, autorizarea producătorilor pentru astfel de echipamente, pentru că altfel lucrurile mergeau foarte greu, vom încerca să asigurăm capacitatea deplină. Pentru persoanele vulnerabile, care sunt sub incidența legii privind venitul minim garantat vom încerca să găsim o formulă să distribuim aceste măști nu contra cost”, a spus Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI