Cine a inventat vinul fiert. De ce îl bem de sărbători și care este rețeta originală
Pentru că reprezintă o băutură tradițională de Crăciun, probabil foarte multe persoane se întreabă în această perioadă, cine a inventat vinul fiert și de ce îl bem de sărbători. Întrucât Crăciunul este aproape, ne-am gândit că ar fi un moment bun să vorbim despre o băutură tradițională de Crăciun foarte iubită: vinul fiert.
Istoria vinului fiert
Vinul fiert, altfel cunoscut sub numele de vin condimentat, este un aliment de bază încântător în majoritatea statelor europene cu climă mai rece, cum este și țara noastră. Dacă ai avut plăcerea de a gusta vin fiert în plină iarnă, atunci vei înțelege dragostea acestei băuturi liniștitoare.
Deci, Cine a inventat vinul fiert și cum a ajuns să fie băutura populară care este astăzi? Cum se face și cum ar trebui să fie băut? Avem detalii despre toate aceste întrebări, pentru a vă pregăti cu mult timp în avans pentru a vă bucura de această băutură iubită în acest sezon.
Vinul fiert există de milenii. Chiar și în Grecia Antică, acesta era folosit ca tonic medicinal pentru a încălzi corpul în timpul anotimpurilor reci. În secolul al II- lea, când romanii cucereau Europa, a început să se răspândească consumul de vin fiert.
Vinul fiert avea mirodenii adăugate pentru a-i ajuta pe romani să se apere de iarna amară. Destul de curând, pe măsură ce Imperiul Roman s-a extins în toată Europa, a crescut și dragostea pentru vinul fiert.
Cine a inventat vinul fiert. Rețeta originală
Vinul fiert a devenit o băutură foarte populară în timpul Angliei victoriene în jurul secolului al XVI- lea, unde era mai sigur să bei vin, chiar și un vin rău decât să bei apă, din cauza ciumei cunoscute sub numele de Moartea Neagră. Mai multe condimente precum smochine și coriandru au fost adăugate în vin pentru a-i masca gustul și pentru a-l păstra pe termen lung.
Astăzi, nu este folosit la fel de mult pentru prevenirea înghețului sau pentru evitarea ciumei, ci simplu savurat ca băutură tradițională de Crăciun. Cu arome de condimente precum scorțișoară și nucșoară, are cu adevărat gust și miros ca de Crăciun. Rețetele tradiționale de vin fiert, deși există multe variații care există astăzi, implică de obicei utilizarea vinului roșu și a condimentelor, cum ar fi cuișoarele și citricele.
Vinul fiert de sărbători
Rețetele moderne de vin fiert folosesc de obicei vin roșu, puțină scorțișoară, cuișoare și citrice. În timp ce diferite țări din întreaga lume au interpretări diferite ale vinului fiert, acesta rămâne totuși o băutură îndrăgită și a devenit sinonim cu sezonul Crăciunului.
Deoarece este o băutură fierbinte, vei avea nevoie de un pahar sau o cană care să reziste la căldură și una care să îți protejeze mâinile, pentru a nu se frige. De asemenea, este important să alegi căni din sticlă care au guri largi, astfel încât oaspeților tăi să le fie ușor să bea vinul cu toate bunătățile de condimente înăuntru. Este important de știut că acesta are numeroase beneficii, de aceea, fiind o băutură caldă este bine să îl consumăm în perioada sărbătorilor de iarnă, care este o perioadă rece și cu răceli frecvente. Printre beneficiile acestuia se numără:
- Reducerea bolilor cardiovasculare
- Reducerea osteoporozei
- Încetinirea îmbătrânirii
- Stimularea creierului
- Învingerea răcelilor
- Detoxifiere
- Combaterea inflamației
- Îmbunătățirea sănătății intestinale
- Calmarea durerii.