Cine a fost Regele Mihai. 10 lucruri pe care nu le știai despre Majestatea Sa: Avea stări de leșin când vedea lumea din jurul său
Românii au început să afle adevărul despre Regele Mihai I abia după căderea regimului comunist, care vreme de zeci de ani încercase să îl scoată din memoria colectivă a poporului. Detalii neștiute despre Majestatea Sa au ieșit la iveală chiar și după moarte, iar acum românii se întreabă cum ar fi arătat astăzi țara dacă Regele revenea la putere după Revoluție.
10 lucruri neștiute despre Regele Mihai
Regele Mihai a început să vorbească foarte târziu, dar părinții lui nu au fost îngrijorați întrucât au realizat că acesta înțelege foarte bine ceea ce se petrece în jurul său.
În copilărie a fost muşcat de un câine turbat și s-a îmbolnăvit de scarlatină pe când se afla în Franţa însoțindu-și bunicii, Regele Ferdinand și Regina Maria.
Era un foarte bun șofer încă din copilărie. Avea iniţial o maşinuţă de copii cu pedale. Apoi a şofat pe maşina de serviciu a Casei Regale supravegheat de şofer.
În 1941, a compus o piesă pentru pian, intitulată Elegie, care a fost prezentată publicului după 1990.
A cerut-o de soție pe prințesa Ana de Bourbon-Parma în timp ce conducea mașina pe o șosea din Lausanne.
După abdicare, pentru multă vreme a avut stări de leșin de fiecare dată când era lume în jurul lui.
Regele Mihai și Regina Ana s-au căsătorit la 10 iunie 1948, în Atena, într-o ceremonie religioasă ortodoxă, la Atena. După 18 ani, au organizat o ceremonie religioasă catolică, la Monte Carlo.
A avut mai multe slujbe, între care cea de agent la Bursa din New York pentru 8 ani, între 1957 şi 1965.
Regele Mihai şi Regina Ana au fost membrii unei mişcări spirituale intitulată Reînarmarea morală.
Regele și Regina au scris o piesă de teatru, numită Alegerea, care a fost bazată pe propria lor experienţă de viaţă.
Mihai I (n. , Sinaia, România – d. , Aubonne, Elveția) a domnit ca Rege al României între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, precum și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947. A fost unul dintre puținii foști șefi de stat din perioada celui de-al Doilea Război Mondial care au trăit și în secolul XXI. Fiu al principelui moștenitor Carol, Mihai a moștenit de la naștere titlurile de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen (la care a renunțat mai târziu).