Cifra record de vânzări pe care Pfizer o atinge în 2022 cu vaccinurile sale

Cifra record de vânzări pe care Pfizer o atinge în 2022 cu vaccinurile sale
Vânzări uriașe anunțate de compania Pfizer

Succesul Companiei Pfizer este năucitor, iar asta o anunță chiar compania, după ce marți a declarat că, pentru a treia oară în acest an, grupul farmaceutic și-a depășit estimările privind vânzările de vaccinuri anti-Covid-19, depășind cu 7,5% previziunile anterioare. Astfel, compania a anunțat un câștig uriaș, având în vedere că urmează semnarea acordurilor cu țări din întreaga lume, atât pentru doza booster, cât și pentru vaccinuri destinate copiilor.

Câștigurile în urma vânzării vaccinurilor anti-Covid-19,  o reală surpriză pentru compania Pfizer

Pandemia de Covid-19 a paralizat întreg mapamondul, iar vaccinul salvator a devenit unica șansă de combatere a virusului nemilos, care a provocat până în acest moment cinci milioane de decese la nivel global.

Printre cele mai utilizate vaccinuri împotriva Covid-19 este cel produs de compania farmaceutică Pfizer, în parteneriat cu BioNTech. Datorită succesului avut, compania Pfizer a declarat, marți, că vânzările în urma vaccinurile sunt estimate până acum la 36 de miliarde de dolari, în creștere față de estimările făcute în luna mai, respectiv, iulie, atunci când se așteptau la încasări de 26 de miliarde, respective 33, 5 miliarde de dolari.

Potrivit declarațiilor făcute de directorul financiar al grupului, compania are capacitatea de a produce pentru anul 2022 patru miliarde de doze, însă momentan se bazează pe distribuția a 1,7 miliarde de doze, ceea ce reprezintă suma de 29 de miliarde de dolari, potrivit Frank D’Amelio.

Serul de la Pfizer, primul vaccin autorizat de urgență pentru administrarea dozei booster

Până în acest moment, din colaborarea celor două companii a rezultat producerea a 2,6 miliarde de doze de vaccin, al cărui profit se va împărți echitabil între compania nemțească și cea americană, a transmis directorul executiv, Albert Bourla.

De asemenea, compania farmaceutică Pfizer a transmis că, până la finalul anului, se urmărește producerea unui număr total de trei miliarde de doze de vaccin, dintre care, cel puțin un miliard să fie distribuit către țările slab dezvoltate.

Până în acest moment, vaccinul produs de Pfizer- BioNTech este primul care a fost aprobat de urgență ca fiind potrivit pentru administrarea dozei a treia, cea de întărire a imunității deja existente.

Astfel, toate persoanele vaccinate la primele două doze cu Astrazeneca sau Moderna se pot vaccina cu Pfizer pentru doza a treia, excepție făcând persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson.

De menționat este faptul că SUA a autorizat vaccinul Pfizer și pentru copiii cu vțrste între 5 și 11 ani, Guvernul american comandând deja 115 milioane de doze pentru această vârstă: “suficient pentru a vaccina toţi copiii din Statele Unite”, a explicat directorul grupului.