05 ian. 2023 | 14:46

Ciclonul polar ajunge în România. Gerul face ravagii în Europa, a fost emis Cod Roşu deja

Vremea Meteo
Ciclonul polar ajunge în România. Gerul face ravagii în Europa, a fost emis Cod Roşu deja
Ciclonul polar ajunge în România

Zilele cu soare și temperaturi de primăvară ajung la final. Ciclonul polar ce face ravagii în mai multe zone din Europa va pătrunde și în România. Meteorologii au emis deja avertizări de tip  Cod roșu în statele din nordul continentului.

Avertizări de vreme rea în Europa

Europa stă sub semnul alertelor de vreme rea. Meteorologii au emis avertizări de tip Cod roșu, portocaliu și galben pentru țările din centrul, nord-estul, și sud estul continentului, fiind anunțate ninsori puternice și episoade de vânt puternic, cu viteze de peste 100, chiar 110 kilometri pe oră, mai ales la altitudini ce depășesc 1.000 de metri.

Codul roșu este valabil în Germania, în timp ce alerte de Cod portocaliu au fost emise în unele zone ale Germaniei, în Danemarca, Letonia, Polonia și Slovacia.

Alertele emise de meteorologi sunt determinate de un ciclon rece ce va fi împins de o masă de aer cald, ceea ce înseamnă că temperaturile vor crește din nou, depășind valorile considerate normale în această perioadă a anului în următoarele zile.

Ciclonul polar ajunge în România

Ciclonul polar ce a pus stăpânire pe multe regiuni ale continentului a ajuns și în România, determinând deja schimbări în valorile arătate de termometre.

În România, specialiștii de la ANM au emis Cod galben de vânt și viscol în zonele montane.

„Vorbim de o formațiune depresionară extinsă în parte de nord, nord-vest, și cu deplasare către estul Europei, care a înglobat o masă de aer rece, ce a determinat scăderi ale valorilor termice chiar și în țara noastră.

Pe parcursul zilei de ieri, s-a răcit partea de sud-est a teritoriului României, semnificativ chiar, față de intervalul anterior în care am avut temperaturi de primăvară, chiar de început de vară.

Astăzi și în zilele următoare vorbim de temperaturi mai modeste.

De subliniat este vântul, care prezintă și va continuă să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor. Pe parcursul zilei de astăzi, și prima parte a zilei de mâine, în sudul și estul țării noastre. Intensificări de 45-55 km/h, iar izolat chiar 60-70 km/h. Viteze mai mari ale vântului vor fi în zonele de munte, peste 70-90 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri vorbim de rafale de 100-110 km/h, asociate și cu ninsoare, astfel încât va determina viscol și vizibilitate redusă în zona respectivă.

Precipitații vom avea în toată jumătatea de nord a țării noastre, însă vor fi pe arii restrânse, nu foarte însemnate cantitativ, și în general sub formă de ploaie.

Această masă de aer rece se va resimți în zona țării noastre, în zilele următoare, în mod deosebit în jumătatea estică”, a transmis Alina Șerban, reprezentant ANM, la Antena 3.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
România, marcată de ploi abundente. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Toți proprietarii de apartamente cu DOUĂ CAMERE au fost avertizați. Anunțul venit marți, 7 MAI
Capital.ro
Animalul periculos care a fost văzut în România. E de trei ori mai veninos decât șarpele cu clopoței
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DECIZIE de ULTIMĂ oră a MEDICILOR! Ce se ÎNTÂMPLĂ cu FLORIN PIERSIC
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro