Christine Boisson a murit. Actrița a devenit cunoscută românilor datorită rolului din filmul erotic Emmanuelle

de: Ștefan R. Apostol
24 10. 2024

Pentru cei care-și aduc aminte de seria de filme erotice din anii 70, își vor aduce aminte de cea care avea să devină celebră pentru rolul din filmul „Emmanuelle”. Din păcate, conform presei franceze, actrița Christine Boisson a murit, la vârsta de 68 de ani.

Doliu în filmul francez! A încetat din viață actrița din „Emmanuelle”

Doliu în cinematografia europeană! Conform informațiilor publicate de ziarele franceze, actrița Christine Boisson, care a debutat pe marele ecran la 17 ani în „Emmanuelle”, a murit la vârsta de 68 de ani la Paris.

Ea a murit luni, pe 21 octombrie, într-un azil din Paris. Fiica ei, Juliette Kowski, a confirmat decesul, printre altele, pentru „New York Times”, iar cauza decesului este dată ca fiind o boală pulmonară.

Începutul carierei sale, deloc una cuminte, avea să înceapă la vârsta de 17 ani. Christine Boisson abia terminase școala și era încă minoră când Just Jaeckin a distribuit-o în clasicul său erotic din 1974 în rolul adolescentei Marie-Ange, aventuroasă din punct de vedere sexual, care o prezintă pe Emmanuelle, interpretată de celebra Sylvia Kristel.

Christine Boisson, frumoasă și o actriță distinsă

Filmul ”Emmanuelle” a fost un succes uriaș în Franța și în întreaga lume, însă Christine Boisson nu dorea să fie asociată doar cu imaginea unei actrițe erotice. „Nu-i plăcea deloc acest lucru”, a declarat fiica ei Kowski în retrospectivă.

În 1977, gata să își etaleze talentul, a făcut saltul pe scenă, jucând în „Pescărușul” de Anton Cehov. De asemenea, a interpretat opere de Shakespeare, Tennessee Williams și alții. Până în 1984, a obținut recunoaștere pentru munca sa.

În urma acestui succes, Christine Boisson a urmat o prestigioasă școală de teatru la Paris. După ce a terminat cursul de trei ani, a refuzat să accepte roluri în care principalul criteriu de selecție era fizicul său.

A apărut în 1980 în lungmetrajul „Șoferul de taxi” de Jacques Bral și în 1982 în „Identificarea unei femei” de legendarul regizor italian Michelangelo Antonioni. În 1984, actrița franceză avea să fie prima câștigătoare a Premiului „Romy Schneider” pentru actrițe tinere. De-a lungul carierei sale de 40 de ani, Boisson a acumulat peste 50 de credite cinematografice.

Christine Boisson, a murit la 68 de ani

În toți acești ani de carieră cinematografică, Christine Boisson și-a construit o carieră de teatru, apărând în producții ale operelor lui Shakespeare, Harold Pinter, Tennessee Williams și Eugène Ionesco, printre alții.

În 2010, viața sa personală a ținut prima pagină a ziarelor după ce s-a raportat că a încercat să se sinucidă sărind de la etajul cinci al apartamentului său, dar a fost împiedicată de pompieri.

Boisson a declarat ulterior, într-un interviu acordat revistei pentru celebrități Gala, că a amenințat că se va sinucide în timpul unei dispute cu partenerul ei de atunci, dar că nu a avut niciodată intenția de a se sinucide cu adevărat. Ea a spus că a fost un truc pe care l-a învățat de la mama ei abuzivă și că nu era mândră de incident.

Astăzi, cinematografia franceză este în doliu, după dispariția frumoasei actrițe franceze, la vârsta de 68 de ani.