Pe câte milioane a pus ghearele pisica Choupette, moștenitoarea celebrului Karl Lagerfeld

Pe câte milioane a pus ghearele pisica Choupette, moștenitoarea celebrului Karl Lagerfeld

Choupette pare să fie cea mai invidiată felină săptămâna aceasta, la scurtă vreme după ce o veste tristă făcea înconjurul lumii. Stăpânul său, creatorul de modă german Karl Lagerfeld, designerul principal al casei Chanel, a murit la vârsta de 85 de ani.

La scurtă vreme, revista franceză Voici dezvăluia, în ediția electronică, faptul că Lagerfeld și-ar fi desemnat drept moștenitoare pisica.

Celebra birmaneză Choupette, adoptată în 2011 de Karld Lagerfeld de la manechinul Baptiste Giabiconi, este, de acum, și cea mai bogată pisică, pentru că averea designerului Chanel este estimată la 170 de milioane de euro.

A rămas celebru un fragment din dialogul dintre K. Lagerfeld și un jurnalist al publicației Numéro, din cadrul unui interviu, fragment în care designerul făcea referire la averea pe care o va lăsa moștenire felinei sale:

„K. Lagerfeld: Fiți siguri că va fi suficient pentru toată lumea.
Jurnalist: Totuși, mi se pare că în Franța este interzis să lași moștenire ceva hamsterului sau porcului de Guineea.
K. Lagerfeld: Foarte bine, pentru că eu nu sunt francez.”

Choupette, o birmaneză cu ochi albaştri, are 50.700 de urmăritori pe Twitter şi 184.000 de fani pe Instagram. Devenise celebră şi pentru tratamentul regal de care s-a bucurat în timpul vieții lui Lagerfeld.

choupette karl lagerfeld pisica
Choupette, celebra birmaneză a designerului K. Lagerfeld

Choupette, dragostea cea mare a lui Karl

Celibatar și fără copii, Karl Lagerfeld, considerat unul dintre cei mai importanţi creatori de modă ai sfârşitului de secol al XX-lea, își adora pisica. Spunea, într-un interviu acordat în 2013 pentru CNN, că ar fi gata să o ia de soție dacă legislația i-ar permite.

„Nu credeam că mă voi îndrăgosti atât de mult de o pisică.” Karl Lagerfeld, pentru CNN

Choupette, prietena mult-iubită a celui poreclit și „Kaiserul”, deține deja recordul de „cea mai avută felină”, pentru că are în cont o avere de aproximativ 3 milioane de euro, cum declara Karl Lagerfeld în 2015.

Este și anul în care era lansată cariera pisicii. Nu după multă vreme, lansa o serie de produse de machiaj și devenea imaginea mai multor firme importante, între care Opel.

Choupette în timpul unei ședințe foto alături de K. Lagerfeld

Ca o vedetă…cu dare de mână, Choupette călătorește într-un avion privat. Este păzită de o gardă de corp personală și are două însoțitoare de bord.

Moartea designerului a stârnit revistele de can-can din toată lumea, mai ales pe cele de la Paris. De altfel, presa din Hexagon a insistat asupra faptului că, fiind rezident francez, creatorul de modă putea solicita prin testament să i se aplice legea germană în ceea ce privește desemnarea moștenitorilor, care permite ca averea să fie lăsată animalelor de companie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI