07 nov. 2018 | 19:53

Scenariu de coșmar: țara care știe cine ești în funcție de cum mergi

Știri generale
Scenariu de coșmar: țara care știe cine ești în funcție de cum mergi

Sistemele moderne de supraveghere s-au dezvoltat incredibil. Sunt atât de eficiente, încât există o țară care știe cine e cineva doar după cum merge.

Poliţia chineză a împânzit orașul cu camere de supraveghere care identifică suspecții după mers. Pare desprins din filmele cu spioni, dar e adevărat.

Poliţia din China are un sistem de recunoaştere care foloseşte imagini surprinse de camerele de supraveghere ca să identifice suspecţii după mers şi după forma corpului. Cum funcționează?

Sistemul poate identifica o persoană chiar dacă aceasta e filmată de la 50 de metri distanţă, chiar dacă merge cu spatele sau are faţa acoperită. Acest lucru îi oferă un avantaj în faţa sistemelor de recunoaştere facială, răspândite în China, care au nevoie de prim planuri şi de imagini la rezoluţie bună, ca să poată funcţiona. Acurateţea lui e însă mai mică.

Sistemul este atât de deștept, încât nu poate fi păcălit de şchiopătat, de mersul modificat de platfus sau de mersul aplecat, deoarece analizează corpul per ansamblu, a declarat Huang Yongzhen, director executiv Watrix.

Cireașa de pe tort este că programul are şi o componentă medicală. Le poate spune utilizatorilor dacă au probleme la coloană vertebrală sau la picioare.

Dacă o persoană se află în baza noastră de date, îl vom putea identifica după mers. De pildă, sistemul arată numele colegului meu. Dacă persoana respectivă nu e înregistrată, o să apară un semn de întrebare, a mai adăugat Huang.

Sistemul a fost creat de o companie din Beijing și foloseşte imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi inteligenţa artificială, pentru a crea un model. Fapt deloc surprinzător, inventatorii au primit şi sprijin financiar din partea statului chinez.

Vedem că unele tehnologii se dezvoltă cu o viteză mai mare în China decât în ţările vestice. Acest gen de investiţii sunt considerate cheltuieli necesare pentru păstrarea stabilităţii sociale, a spus Shi Shusi, analist.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro