03 mart. 2022 | 12:00

China știa că Rusia va ataca Ucraina. Cine face dezvăluirea de ultimă oră

News
China știa că Rusia va ataca Ucraina. Cine face dezvăluirea de ultimă oră
China stia ca Rusia va ataca Ucraina. Cine face dezvaluirea de ultima ora

La începutul invaziei din Ucraina, președintele chinez Xi Jinping i-a cerut lui Vladimir Putin să găsească o cale de a negocia cu Kievul încetarea focului. Potrivit unor oficiali americani și unul european, care au avut acces la un raport ale serviciilor secrete occidentale, citați de New York Times, la începutul acestei luni China ar fi solicitat Rusiei să nu declanșeze războiul în Ucraina în timpul desfășurării Jocurilor Olimpice de Iarnă. Mnisterul de Externe de la Beijing a dezmințit aceste informații catalogându-le drept practici „mârșave” de deturnare a atenției.

Știa China că Rusia urmează să atace Ucraina?

Potrivit raportului, înalți oficiali chinezi ar fi discutat cu înalți oficiali ruși cu privire la momentul invadării Ucrainei de către Rusia. Oficialii de la Beijing le-au transmis rușilor să nu pornească războiul în timpul Jocurilor Olipice de Iarnă.

În raportul serviciilor de informații este menționat faptul că, înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, înalții oficiali chinezi aveau anumite cunoștințe despre planurile militare ale Moscovei.

Afirmațiile menționate în rapoartele relevante sunt speculații fără niciun fel de bază și sunt menite să schimbe vina și să defăimeze China”, a precizat purtătorul de cuvânt al ambasadei chineze la Washington, Liu Pengyu, potrivit Mediafax.

Informațiile au fost dezmințite și de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin. În cadrul unei conferințe de presa, acesta a afirmat că astfel de practici de deturnare a atenției și de transferarea a vinei sunt „mârșave”.

Ce spunea Putin după întâlnirea cu Xi Jinping la Beijing

Rusia a pornit conflictul militar din Ucraina la doar câteva zile după închieirea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, care s-au desfășurat în perioada 4-20 februarie. Printre invitații la ceremonia de deschidere a evenimentul s-a numărat și Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a discutat cu președintele chinez Xi Jinping pe marginea relațiilor bilaterale dintre cele două țări. Putin a declarat atunci că legăturile Moscovei cu Beijingul „se dezvoltă progresiv pe calea prieteniei și a parteneriatului strategic”.

„Legăturile dintre Federația Rusă și China sunt de o natură cu adevărat fără precedent”, a adăugat liderul rus. Putin a descris relația bilaterală dintre cele două țări drept „un exemplu de relaţie demnă, unde fiecare îl ajută şi susţine pe celălalt în dezvoltarea lui”.

Ca buni prieteni și politicieni care împărtășesc multe puncte de vedere comune cu privire la rezolvarea problemelor lumii, am menținut întotdeauna o comunicare strânsă”, a precizat liderul de la Moscova.

Pe 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina în ciuda tuturor avertismentelor venite din partea liderilor occidentali.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro