Chifteluţe pufoase de post. Nici nu zici că nu au carne, ingredientul secret folosit de gospodinele desăvârşite

de: Ioana Bucur
15 03. 2023

Chifteluțe pufoase de post, o rețetă deloc dificil de preparat, dar cu care îți vei încânta familia și musafirii. Dacă urmezi sfaturile din rândurile de mai jos, rezultatul va fi delicios, nici nu vei zice că nu au carne. Secretul este un ingredient folosit de gospodinele desăvârșite.

Rețetă chifteluţe de post

Restricțiile alimentare din perioadele de post ce precedă marile sărbători creștine din an vin cu o serie de provocări pentru foarte mulți, cea mai mare fiind gustul mâncării. Doar pentru că preparatele pe care le punem pe masă respectă regulile impuse în aceste zile, nu înseamnă că nu pot fi un răsfăț pentru papilele gustative.

Ingrediente

Dacă ai nevoie de inspirație, merită să încerci această rețetă de chifteluțe pufoase de post. Vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • 600 de grame de mix ciuperci – se pot folosi și cele congelate
  • doi cartofi pe care îi vom fierbe în coajă
  • două felii de pâine
  • o ceapă
  • doi căței de usturoi
  • o linguriță de mărar tocat mărunt
  • două linguri de făină
  • două linguri de pesmet
  • sare, cantitatea se stabilește în funcție de preferințe
  • piper, la fel, cantitatea se stabilește în funcție de preferințe
  • puțin ulei pentru prăjit
  • făină

Te-ar putea interesa și: Ciorba de post care face furori printre gospodine. Are un ingredient secret care schimbă tot gustul, e delicioasă

Mod de preparare chifteluţe pufoase de post

Secretul acestui preparat este, de fapt, un singur ingredient. Cartofii sunt cei care fac chifteluțele să fie mai pufoase. După ce au fost puși la fiert, se decojesc și se pasează bine, până se obține consistența unui piure.

Se călesc apoi ciupercile – care au fost spălate și tocate mărunt înainte – cu ceapa și usturoiul, până se evaporă tot lichidul. Se transferă într-un blender și se mixează până devin o pastă cremoasă.

Piureul de cartofi, crema de ciuperci și pâinea înmuiată în apă și stoarsă bine se amestecă cu făină și pesmet. Peste compoziția obținută se presară mărar, sare și piper, potrivit Poftă Bună cu Gina Bradea. Se amestecă din nou, pentru omogenizare.

Se modelează apoi chiftelele, se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins, până devin aurii.

Te-ar putea interesa și: Secretul celei mai bune salate orientale de post. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi la final pentru un gust desăvârșit