Chifteluţe cu maioneză şi ceapă, reţeta gospodinelor din Bucovina. Vei fi lăudat pentru ele, sunt delicioase
Dacă îți plac salatele cu maioneză, trebuie să încerci să prepari și tu chifteluţe cu maioneză şi ceapă, reţeta gospodinelor din Bucovina. Sunt deosebit de savuroase. Fără îndoială, îți va plăcea rezultatul final. Unele persoane ar putea fi reticente când sunt puse, prima dată, în fața acestui fel de mâncare. Chifteluțele preparate astfel sunt, însă, absolut delicioase!
Chifteluţe cu maioneză şi ceapă, reţeta gospodinelor din Bucovina
Printre preparatele tradiționale gătite de către gospodinele din Bucovina se numără și salata cu chifteluțe cu maioneză și ceapă. Acest fel de mâncare nu lipsește niciodată de pe mesele de sărbători. Este gătit deseori chiar și în afara cadrului unor evenimente speciale, datorită gustului savuros pe care îl are.
Dacă nu ai gustat niciodată chifteluțe cu maioneză și ceapă, trebuie neapărat să încerci rețeta româncelor din Bucovina! Salata cu pricina se servește rece, imediat după ce o scoți de la frigider. În caz contrar, s-ar putea ca maioneza să îți pice greu la stomac și să-ți provoace probleme.
Majoritatea amatorilor acestui preparat preferă să-l consume simplu, întrucât este suficient de sățios. O porție de salată de chifteluțe cu maioneză și ceapă va ține locul unei porții de mâncare consistente. Fără îndoială, toată lumea se va ridica mulțumită de la masă! În rândurile de mai jos, îți vom explica, pas cu pas, cum trebuie să procedezi pentru a găti salata.
De ce ingrediente ai nevoie pentru salata de chifteluțe cu ceapă
Ingrediente:
- 24 de chifteluțe mici tip aperitiv (gata prăjite și răcite);
(pentru sos de maioneză):
- maioneză din 1 gălbenuș proaspăt, 1 linguriță de muștar simplu, 70 ml de ulei, sare, piper măcinat;
- 100 g smântână groasă acrișoară (cu 20-24% grăsime) sau iaurt grecesc cu 10%;
- condimente: sare, piper negru măcinat;
(pentru ceapă marinată):
- 1 ceapă roșie mare sau 2 de mărime medie;
- 2 lingurițe de oțet alb;
- sare.
Mod de preparare salată de chifteluțe cu maioneză și ceapă
Mod de preparare sos de maioneză:
- Se pune într-un vas de bucătărie 1 gălbenuș proaspăt.
- Se adaugă 1 linguriță de muștar simplu.
- Se mixează amestecul, adăugând treptat câte puțin ulei.
- Se condimentează maioneza cu sare și piper măcinat.
- Se adaugă mântâna acrișoară peste maioneză.
- Se asezonează amestecul cu sare și piper, în funcție de preferințe.
- Se amestecă ingredientele cu o lingură (nu cu mixerul).
Mod de preparare ceapă marinată:
- Se curăță, se spală și se taie ceapa în două jumătăți egale.
- Se taie fiecare jumătate de ceapă pe lung, în felii.
- Se desfac fâșiile de ceapă și se depozitează într-un bol de bucătărie.
- Se condimentează ceapa cu sare și se stropește cu puțin oțet.
- Se amestecă ceapa bine și se acoperă bolul cu o folie alimentară.
- Se lasă ceapa la marinat timp de patru ore.
Cum se montează salata de chifteluțe cu maioneză și ceapă:
- Se pune sosul de maioneză cu smântână într-un platou adânc.
- Se ornează, cu ajutorul feliilor de ceapă marinată, de jur împrejur sosul de maioneză.
- Se aranjează chifteluțele deasupra sosului de maioneză.
- Se adaugă, tot deasupra sosului de maioneză, câteva felii de ceapă marinată.
În general, salata de chifteluțe cu maioneză și ceapă presupune amestecarea tuturor ingredientelor într-un bol de bucătărie încăpător. Dacă vrei să servești preparatul musafirilor, îți recomandăm să ai în vedere și esteticul mâncării.
Citește și: Diferența dintre salata de boeuf și salata rusească. Ce trebuie să știi înainte să le prepari
După ce ai monstat salata de chifteluțe cu maioneză și ceapă, lasă platoul la frigider pentru una, două zile. Poți servi, apoi, mâncarea chiar și simplă. Poftă bună!