Chestionarul pentru părinți, înainte de începerea anului școlar 2020-2021. Ce întrebări sunt trecute în el

de: Alex Cazacu
07 09. 2020

Mai multe școli din Capitală au trimis chestionare părinților, pentru ca aceștia să-și exprime punctul de vedere în privința modalității de desfășurare a noului an școlar. La ce întrebări trebuie să răspundă părinții.

Ce întrebări sunt trecute în chestionarul pentru părinți

Responsabilii școlilor vor să afle care sunt și opțiunile părinților cu privire la desfășurarea cursurilor, în cazul în anul 2020 – 2021, ca urmare a pandemiei de coronavirus. Părinții sunt rugați să opteze pentru trei variante de desfășurare a cursurilor:

  • Prezența fizică la școală a întregului colectiv de elevi;
  • Activitatea didactică să se desfășoare în sistem hibrid, o parte dintre elevi în clasă și o parte online, în mod sincron, prin alternarea grupelor la un interval de două săptămâni;
  • În sistem online, cu toate clasele pe o platformă unică, cu posibilitatea susținerii testelor/tezelor prin prezența fizică la școala.

Totodată, părinții pot propune alte variante de desfășurare a cursurilor.

Părinții trebuie să ofere anumite informații

De asemenea, părinții sau reprezentanții legali ai copiilor trebuie să ofere unele informații legate de modul în care elevul/elevii se pot conecta sau nu la un dispozitiv electronic, în cazul cursurilor online, și dacă aceștia locuiesc cu membri ai familiei care se încadrează în grupa de risc (vârsta/afecțiuni cronice/dizabilităţi).

Scenariile pentru București

În Capitală, noul an școlar ar putea începe după scenarii diferite, din cauza felului în care sunt împărțite cele șase sectoare. Așadar, potrivit hărții care a fost publicată de Ministerul Sănătății cu privire la incidența cazurilor de infectare cu coronavirus în fiecare localitate din România, Bucureștiul se prezintă astfel:

  • sectoarele 1, 2 și 6 – scenariul galben;
  • sectoarele 3, 4 și 5 – scenariul verde.

Scenariul galben: prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

Scenariul verde: participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Chestionarul pentru părinți, înainte de începerea anului școlar 2020-2021. Ce întrebări sunt trecute în el

Bucureștiul se încadrează în scenariul 2

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a comunicat astăzi, 07.09.2020, rata de incidență a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, a cărei valoare este de 1,12.

Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Municipiul București se încadrează în Scenariul 2.”