Cheltuielile Primăriei Capitalei au crescut cu 30%. Dezvăluirea șoc a lui Nicușor Dan

Cheltuielile Primăriei Capitalei au crescut cu 30%. Dezvăluirea șoc a lui Nicușor Dan
Risipa din Primăria Capitalei din vechea administrație

Deși se anunțau modernizări a mai multor parcuri, lacuri și zone de agrement din București, totul a rămas pe hârtie. În contrapunct, actualul edil din Primăria Capitalei, Nicușor Dan, spune că au crescut cheltuielie nejustificat la Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB). Nicușor Dan spune că în fosta administrație aceste cheltuieli au ajuns să crescă cu până la 30%.

Risipa din Primăria Capitalei din vechea administrație

Fosta administrație centrală, condusă de Gabriela Firea, se pare că are multe lucruri lăsate neterminate. Altele, cum ar fi cheltuielile, spune noul Primar General, au crescut nejustificat, ridicându-le cu cel puțin 30%.

Una din mutările de neînțeles ale fostului primar Gabriela Firea a fost înființarea a mai multor companii, patronate de PMB, care au avut aceleași atribuții ca departamentele deja existente în organigrama de la Primăria Capitalei.

Așa se face că atribuțiile de la ALPAB au fost transferate către trei noi companii înființate. Detaliile despre aceste mutări făcute de vechea administrație au fost relatate de Nicușor Dan pe Facebook, declarând:

”Pentru cine nu este la curent cu risipa care s-a făcut de către fosta administrație, serviciile Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement au fost transferate în anul 2018 către 3 companii municipale:

Compania Parcuri și Grădini, Compania Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde și Compania Agrement București. Rezultatul acestor delegări a fost creșterea cheltuielilor Primăriei Capitalei cu 30%.”, scrie Nicușor Dan.

Nicușor Dan anunță închiderea companiilor de stat

Printre primele sale decizii, după preluarea mandatului, a fost un audit în cadrul departamentelor din Primăria Capitalei. În urma acestor audituri s-au constatat cheltuieli nejustificate cu toate companiile înființate de Gabriela Firea, companii cu aceleași atribuții ca departamentele existente la Primăria Capitalei.

Noile descoperiri făcute la ALPAB, nu au făcut altceva, decât să confirme cele declarate de Nicușor Dan în campania electorală. Și anume risipa de bani și cheltuielile imense pe care fostul edil, nejustificat, le-a făcut prin aceste companii.

”Aceste companii municipale vor fi desființate. Nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiți că vom reveni asupra acestei decizii. I-am încurajat, așa cum am spus de mai multe ori, să se înscrie la concursurile pe care ALPAB le va organiza, pentru a se angaja acolo unde vor trece aceste servicii după desființarea companiei.

De altfel, pentru a nu mai exista o stare de tensiune și dezinformare, am decis ca în prima ședință a Consiliului General al Municipiului București să retragem delegarea acestor servicii ale Primăriei către companie.”, a mai scris Nicușor Dan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI