Cezar Ouatu îți zice de ce România e nașpa, deși nu vrei să crezi

Cezar Ouatu îți zice de ce România e nașpa, deși nu vrei să crezi

O vreme, România a uitat cine e Cezar Ouatu. Și-a adus aminte de el când acesta a spus că România nu-i chiar așa frumoasă, ba din contră. Declarația lui e însă de luat în calcul.

Cezar Ouatu a fost o semi-vedetă națională în 2013, când a ajuns să fie reprezentantul țării la Eurovision. A eșuat lamentabil acolo, dar acum a revenit în atenția tuturor pentru că ar fi dat dovadă de ne-românism.

La X Factor din Marea Britanie, Cezar Ouatu, 38 de ani, s-a prezentat mai degrabă italian decât român. A făcut uz de dubla sa cetățenie și a înclinat să spună că Italia l-a făcut ceea ce este în prezent. Pentru Adevărul, el a oferit mai multe puncte de vedere asupra acestei poziții a lui.

În primul, deși nu-i e rușine că e român, în Marea Britanie la X Factor, el s-a dus ca Cezar Ouatu nu ca „reprezentant al României”. Astfel, a făcut uz de dubla cetățenie și a mizat pe Italia.

Declarația care contează e aceasta: „[…] Italia mi-a dat foarte multe, pe meritul şi pe sacrificiile mele, dar Italia mi-a dat foare multe, ceea ce, şi nu mă feresc să o spun, poate că România nu mi-a dat”. El a continuat: „[…] Eu trebuie să spun că sunt româno-italian, pentru că asta sunt. Din punct de vedere al carierei, mi-a dat foarte multe Italia, nu că România nu mi-ar fi dat, dar mi-a dat în 2013 cu apariţia mea la Eurovision. De atunci încolo, da, dar până la momentul ăla ce făceam? Muream de foame?”

Într-adevăr, pentru români există ca Cezar Ouatu din 2013, de la Eurovision. În rest, există mai degrabă drept cântărețul din Italia. „[…] dacă nu aş fi fost la conservator în Italia, dacă nu aş fi avut concerte la operele din Italia, dacă nu aş fi participat la concursuri în Italia, dacă nu aş fi îngrijit bătrâni în Italia pentru a mă întreţine în facultate, nu cred că aş fi ajuns unde sunt astăzi, chiar şi în România”, a adăugat acesta.

După toate acestea, el a schițat cel mai bine ce înseamnă România pentru el. La o adică, pune umărul la ceva în numele țării, dar asta nu înseamnă că o să moară de foame pentru ea.

Mai ține minte și declarația asta: „[…] aşa suntem noi, românii, cârcotaşi. Dar probabil că ăsta este felul nostru de a fi. Aşa s-a întâmplat şi în cazul Simonei Halep, pe care am judecat-o”, a mai explicat Cezar Ouatu.

Sursa: Adevărul