Cetatea Rupea, locul perfect pentru o vacanță de weekend FOTO
Faceți un pas înapoi în timp și explorați nestematele medievale ale regiunii rurale a Transilvaniei. Printre acestea se numără și Cetatea Rupea. Rupea este la o distanță mică, cu mașina de satele Viscri și Crit. Aproape toate satele din zonă mai păstrează vechile biserici fortificate. Iată FOTO cu locul perfect pentru o vacanță de weekend.
Locul perfect pentru o vacanță de weekend – Cetatea Rupea
Descoperiți Cetatea Rupea făcând o călătorie în timp într-un tur de un week-end sau pur și simplu obțineți toate informațiile din interior într-un tur de mers pe jos dacă călătoriți pe cont propriu.
Cetatea Rupea este o cetate medievală construită de sașii din Transilvania și menționată pentru prima dată într-un document din 1324. Este situată pe o stâncă de bazalt înaltă de 120 m, la vest de orașul transilvănean Rupea din România. Cetatea este situată pe DN13, la 70 km de Brașov, pe drumul spre Sighișoara. A fost restaurat în 2010–2013 și, începând cu 2014, a fost vizitat în fiecare lună de peste 10.000 de turiști.
Cetatea Rupea – destinație de week-end
Cetatea Rupea se află pe unul dintre cele mai vechi situri arheologice din România, primele semne ale așezărilor umane. Este un castel din secolul al XIV-lea care este unul dintre cele mai impresionante din România, cu trei inele de fortificație.
O legendă populară din zonă spune că regele dac Decebal s-a sinucis în interiorul cetății.
Cetatea Rupea – de vizitat
Cetatea Rupea se află la 65 km de Brașov, construită pe un masiv bazaltic, în rezervația geologică Dealul Cohalm – Bazalții Rupea. Este un Fliehburg, un loc fortificat de refugiu pentru populația așezărilor din apropiere, cu patru zone întărite cu turnuri poligonale.
Cetatea a fost modificată în timp, prin adăugarea a două curți interioare și a trei turnuri de apărare. Este construită în patru secții concentrice:
- Cetatea de sus (română: Cetatea de sus, secția I)
- Cetatea de mijloc (română: Cetatea de mijloc, secțiile II și III)
- Cetatea de jos (română: Cetatea de jos, secția IV).
Cetatea Rupea
În anii 1990, Cetatea Rupea era în ruine. Autoritățile locale au decis să caute fonduri UE pentru restaurarea cetății și au investit 32 de milioane de lei în restaurarea monumentului istoric.
În 2013, Cetatea Rupea a fost vizitată de 61.000 de turiști, în 2014 de 115.000 de turiști, iar în primul trimestru al anului 2015 cifra a depășit 150.000 de vizitatori. Atât Primăria Rupea, cât și Consiliul Județean Brașov doresc să introducă obiectivul într-un circuit care vizează Brașov, Sibiu și Sighișoara și să organizeze evenimente culturale naționale care să pună în evidență mai bine destinația.