Cercetătorii britanici îți dau bani să te infectezi: cât câștigi dacă ajuți la găsirea unui tratament

de: Puiu Alexandru
10 03. 2020

Cercetătorii britanici vor să fie cât se poate de eficienți în găsirea unui leac pentru coronavirus. Din acest motiv, caută voluntari să fie infectați într-un mediu controlat.

Într-una dintre cele mai ciudate știri despre epidemia de COVID-19, specialiștii din Marea Britanie sunt în căutarea a 24 de voluntari pentru a fi infectați. Imediat după, doritorii vor deveni purtători ai uneia din două tulpini de coronavirus pentru scopul nobil de a facilita găsirea unui vaccin sau tratament eficient.

În mod previzibil, după infectare, nu vei mai avea voie să ieși în lume. În schimb, vei trăi în carantină pentru aproximativ două săptămâni, într-un centru medical din Londra. Partea bună, dacă o poți considera așa, este că există o recompensă financiară pentru riscurile pe care ți le asumi. Practic, vei primi 4000 de euro.

În privința celorlalte restricții pe care trebuie să le respecți, nu mai ai voie să faci exerciții fizice și, deloc șocant, contactul cu alte persoane este complet interzis. Un regim alimentar strict completează oferă pusă la dispoziție de cercetătorii britanici.

Potrivit specialiștilor, aceste tulpini care vor fi folosite la infectarea voluntarilor ar cauza simptome respiratorii, care se manifestă mai ușor față de coronavirusul care a afectat până acum mii de oameni. Pe de altă parte însă, vorbim totuși de aceeași boală, iar având în vedere faptul că tratamentul care va fi găsit cu ajutorul tău este pentru bolnavii de COVID – 19 , riscurile pe care ți le asumi sunt semnificative.

Toți medicii care vor intra în contact cu voluntarii infectați sau cu diverse obiecte infectate vor fi nevoiți să poarte haine de protecție. După experiment, cele mai eficiente medicamente și vaccinuri vor fi testate pe pacienții care au fost infectați în mod natural cu coronavirus. Din păcate, astfel de măsuri extreme sunt necesare pentru facilitarea găsirii unui tratament eficient într-un timp cât mai scurt.