Cercetător german, dă peste cap tot ce știam: „nu s-a dovedit nicio transmitere a virusului în supermarket sau restaurant”

Cercetător german, dă peste cap tot ce știam: „nu s-a dovedit nicio transmitere a virusului în supermarket sau restaurant”
Cercetător german, dă peste cap tot ce știam: "nu s-a dovedit nicio transmitere a virusului în supermarket sau restaurant"

„Până în prezent, nu s-a făcut nicio transmisie a virusului în supermarketuri, restaurante sau coafoare.”, declara un specialist, zilele trecute, în Germania.

Cercetător german, dă peste cap tot ce știam: „nu s-a dovedit nicio transmitere a virusului în supermarket sau restaurant”

Domnul Streeck este profesor de virologie și director al Institutului de Virologie și Cercetări HIV de la Universitatea din Bonn. El a explicat metodologia noului său studiu din Heinsberg, „epicentrul” focarului COVID-19 din Germania și a vorbit despre planurile potențiale pentru ca o țară să avanseze pentru a reveni la o viață „normală”.

În ultimele săptămâni, echipa sa a finalizat cercetări substanțiale efectuate prin sondaje și investigații în case din regiunea Heinsberg – unde au fost raportate peste 1.400 de cazuri confirmate. Heinsberg are o populație aproximativă de 250.000 și a confirmat 46 de decese legate de coronavirus. Aceste descoperiri de cercetare au oferit deja unele indicații despre modul în care funcționează virusul, după cum a precizat Streeck. De asemenea, el nu a găsit nicio dovadă a virusurilor „vii” pe suprafețe.  Prin urmare, Streeck consideră că există șanse mici de transmitere prin contactul cu așa-numitele suprafețe contaminate.

„Nu există niciun risc semnificativ de a prinde boala atunci când mergeți la cumpărături. Focare grave de infecție au fost întotdeauna rezultatul ca oamenii să fie mai apropiați împreună pe o perioadă mai lungă de timp, de exemplu petrecerile după-ski din Ischgl, Austria.

Cercetător german, dă peste cap tot ce știam:
Cercetător german, dă peste cap tot ce știam: „nu s-a dovedit nicio transmitere a virusului în supermarket sau restaurant”

Când am luat probe de la mânerele de la ușă, telefoane sau toalete, nu a fost posibil să cultivăm virusul în laborator pe baza acestor tampoane. Chiar„ primește ”virusul care ar fi necesar ca cineva să le tuse în mâini, să atingă imediat un buton de ușă și apoi imediat după ce cealaltă persoană apucă mânerul și continuă să-și atingă fața.”

Faptul că COVID 19 este o infecție cu picături și nu poate fi transmis prin aer a fost confirmat anterior de virologul Christian Drosten din Charité din Berlin. El a subliniat într-un interviu că Coronavirus este extrem de sensibil la uscare, așa că singurul mod de a-l contracta este dacă ar trebui să „inhalezi picăturile”.

Cu toate acestea, există diferite descoperiri cu privire la modul în care se răspândește coronavirusul. Experții Institutului Sănătății din SUA CDC și NIH au ajuns la concluzia că virusul poate supraviețui 24 de ore pe hârtie, trei ore în aerosoli și până la trei zile pe materiale plastice și oțel inoxidabil. După cum afirmă Institutul Robert Koch pe site-ul său, studii științifice ca acestea sunt realizate în condiții experimentale, motiv pentru care nu sunt foarte reprezentative pentru riscul de transmitere în viața de zi cu zi.

Heinsberg va fi acum centrul de desfășurare a unui alt studiu care merge mai adânc, urmărind să evalueze în continuare modul de răspândire a virusului și modul în care acesta poate fi conținut. Studiul va urma un eșantion reprezentativ de 1.000 de persoane. Streeck spune că Heinsberg oferă o situație ideală pentru a găsi răspunsuri la restul Germaniei, poate chiar la Europa sau, într-adevăr, pentru întreaga lume.

Rezultatele primare ale „Covid-19 case case cluster” din Heinsberg sunt așteptate să fie prezentate până la sfârșitul săptămânii viitoare. În ceea ce privește măsurile puse în aplicare, consideră personal că este important să se țină cont de efectele negative potențiale pe care le pot aduce unele măsuri

„Rezultatele acestui studiu mai detaliat ar putea servi drept bază pentru recomandări pentru strategiile naționale de ieșire din blocare. Este important să obțineți aceste date pentru a vă asigura că deciziile sunt luate pe baza unor fapte și nu pe presupuneri. Datele ar trebui să servească drept bază a informațiilor pentru guvern, astfel încât să se poată gândi la cursul lor suplimentar de acțiune. Oamenii și-ar putea pierde locurile de muncă. Nu mai puteau să-și mai plătească chiria și să stea mai mult timp poate duce la o slăbire a sistemului nostru imunitar.”

El ridică întrebări precum: „Scopul nu este o reținere completă a virusului. Trebuie să știm unde se află limitele reale de capacitate ale spitalelor noastre. Câte infecții sunt prea multe? Ce spun medicii de terapie intensivă? Este important să începeți să vă gândiți la o strategie de „revizuire”, iar speranța sa este „să furnizeze faptele relevante, astfel încât oamenii să aibă o bază bună pentru deciziile lor”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI