10 apr. 2020 | 12:42

Cercetător german, dă peste cap tot ce știam: „nu s-a dovedit nicio transmitere a virusului în supermarket sau restaurant”

Sănătate
Cercetător german, dă peste cap tot ce știam:
Cercetător german, dă peste cap tot ce știam: "nu s-a dovedit nicio transmitere a virusului în supermarket sau restaurant"

„Până în prezent, nu s-a făcut nicio transmisie a virusului în supermarketuri, restaurante sau coafoare.”, declara un specialist, zilele trecute, în Germania.

Cercetător german, dă peste cap tot ce știam: „nu s-a dovedit nicio transmitere a virusului în supermarket sau restaurant”

Domnul Streeck este profesor de virologie și director al Institutului de Virologie și Cercetări HIV de la Universitatea din Bonn. El a explicat metodologia noului său studiu din Heinsberg, „epicentrul” focarului COVID-19 din Germania și a vorbit despre planurile potențiale pentru ca o țară să avanseze pentru a reveni la o viață „normală”.

În ultimele săptămâni, echipa sa a finalizat cercetări substanțiale efectuate prin sondaje și investigații în case din regiunea Heinsberg – unde au fost raportate peste 1.400 de cazuri confirmate. Heinsberg are o populație aproximativă de 250.000 și a confirmat 46 de decese legate de coronavirus. Aceste descoperiri de cercetare au oferit deja unele indicații despre modul în care funcționează virusul, după cum a precizat Streeck. De asemenea, el nu a găsit nicio dovadă a virusurilor „vii” pe suprafețe.  Prin urmare, Streeck consideră că există șanse mici de transmitere prin contactul cu așa-numitele suprafețe contaminate.

„Nu există niciun risc semnificativ de a prinde boala atunci când mergeți la cumpărături. Focare grave de infecție au fost întotdeauna rezultatul ca oamenii să fie mai apropiați împreună pe o perioadă mai lungă de timp, de exemplu petrecerile după-ski din Ischgl, Austria.

Cercetător german, dă peste cap tot ce știam: "nu s-a dovedit nicio transmitere a virusului în supermarket sau restaurant"

Cercetător german, dă peste cap tot ce știam: „nu s-a dovedit nicio transmitere a virusului în supermarket sau restaurant”

Când am luat probe de la mânerele de la ușă, telefoane sau toalete, nu a fost posibil să cultivăm virusul în laborator pe baza acestor tampoane. Chiar„ primește ”virusul care ar fi necesar ca cineva să le tuse în mâini, să atingă imediat un buton de ușă și apoi imediat după ce cealaltă persoană apucă mânerul și continuă să-și atingă fața.”

Faptul că COVID 19 este o infecție cu picături și nu poate fi transmis prin aer a fost confirmat anterior de virologul Christian Drosten din Charité din Berlin. El a subliniat într-un interviu că Coronavirus este extrem de sensibil la uscare, așa că singurul mod de a-l contracta este dacă ar trebui să „inhalezi picăturile”.

Cu toate acestea, există diferite descoperiri cu privire la modul în care se răspândește coronavirusul. Experții Institutului Sănătății din SUA CDC și NIH au ajuns la concluzia că virusul poate supraviețui 24 de ore pe hârtie, trei ore în aerosoli și până la trei zile pe materiale plastice și oțel inoxidabil. După cum afirmă Institutul Robert Koch pe site-ul său, studii științifice ca acestea sunt realizate în condiții experimentale, motiv pentru care nu sunt foarte reprezentative pentru riscul de transmitere în viața de zi cu zi.

Heinsberg va fi acum centrul de desfășurare a unui alt studiu care merge mai adânc, urmărind să evalueze în continuare modul de răspândire a virusului și modul în care acesta poate fi conținut. Studiul va urma un eșantion reprezentativ de 1.000 de persoane. Streeck spune că Heinsberg oferă o situație ideală pentru a găsi răspunsuri la restul Germaniei, poate chiar la Europa sau, într-adevăr, pentru întreaga lume.

Rezultatele primare ale „Covid-19 case case cluster” din Heinsberg sunt așteptate să fie prezentate până la sfârșitul săptămânii viitoare. În ceea ce privește măsurile puse în aplicare, consideră personal că este important să se țină cont de efectele negative potențiale pe care le pot aduce unele măsuri

„Rezultatele acestui studiu mai detaliat ar putea servi drept bază pentru recomandări pentru strategiile naționale de ieșire din blocare. Este important să obțineți aceste date pentru a vă asigura că deciziile sunt luate pe baza unor fapte și nu pe presupuneri. Datele ar trebui să servească drept bază a informațiilor pentru guvern, astfel încât să se poată gândi la cursul lor suplimentar de acțiune. Oamenii și-ar putea pierde locurile de muncă. Nu mai puteau să-și mai plătească chiria și să stea mai mult timp poate duce la o slăbire a sistemului nostru imunitar.”

El ridică întrebări precum: „Scopul nu este o reținere completă a virusului. Trebuie să știm unde se află limitele reale de capacitate ale spitalelor noastre. Câte infecții sunt prea multe? Ce spun medicii de terapie intensivă? Este important să începeți să vă gândiți la o strategie de „revizuire”, iar speranța sa este „să furnizeze faptele relevante, astfel încât oamenii să aibă o bază bună pentru deciziile lor”.

PlaySport
Văduva lui Corduneanu, primul mesaj după moartea interlopului: „Ne vom reîntâlni când va sosi momentul meu să mă alătur ție”
Ego.ro
ȘOC! Dana Budeanu a renunțat la lenjeria intimă, rochia prea scurtă a arătat TOT
Digi24
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Cancan.ro
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
GSP.ro
Au rupt perdelele să le transforme în „hamuri și leagăne sexuale”. Acuzații incredibile: „Sunt 500 de poze la dosar”
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Cuplu-BOMBĂ în showbiz. Miliardarul s-a afişat cu noua iubită, fostă concurentă la o emisiune de vedete
Capital.ro
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
EVZ.ro
Schimbări radicale în viața lui Adrian Minune. Se pregătește de nunta fiicei sale
Adevarul
Coranda, muntele mutat în goana după aur și metale prețioase. „Așa ceva nu s-a mai găsit în Europa“ VIDEO
BZI.ro
Ce poveste de dragoste a trăit Carmen Harra! Ce a făcut după ce a murit Virgil Nicodivi
Spynews.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Libertatea.ro
Cum a fost scos din țară „un Zamolxe de patrimoniu” pentru o mită de 300 de euro. Frăția româno-maghiară a șpăgilor din Vama Nădlac
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc
Digisport.ro
Recalcularea pensiilor. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut o ofertă incredibilă
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Adevărul despre carnea de pui. Ce s-a descoperit n laboratorul UE
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
Capital.ro
În ce să investeşti 5.000 de lei, ca să câştigi 500 de lei pe an. Economist: "Pierdem bani, dacă îi ţinem în bănci"
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
Începe al TREILEA RĂZBOI MONDIAL! Alertă mondială! ÎNCEPE RIPOSTA
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro