Cele trei reguli de aur pentru gogoşi pufoase. Aşa vei fi lăudat de toată lumea
Gogoșile sunt adorate de oameni din lumea întreagă. Unii le preferă pe cele cumpărate de la diverse patiserii sau din supermarket, dar gospodinele insistă să le gătească acasă de la zero. Deși par ușor de făcut, poți să ai parte de un eșec dacă nu ești atent la cantități și nu frămânți bine aluatul. Ai mai jos trei reguli de aur de la care să nu te abați. Cu siguranță toți pofticioșii din familie o să fie mulțumiți de desertul tău.
Truc pentru gogoși: trei reguli de aur știute de gospodine
Bucătăresele au rețete personalizate de gogoși. Acestea sunt adorate în special de cei mici. Preparatul se face rapid și nu necesită mult timp sau o listă lungă de ingrediente.
Cu toate că par simplu de făcut, poți să greșești imediat când vine vorba de aluat. Cei mai mulți preferă să le cumpere de la cofetării sau supermarket-uri, dar cu siguranță nu au același gust ca cele făcute în casă.
- Respectă raportul între ingrediente: echilibrează ingredientele uscate cu cele umede. De exemplu, la 350 de ml de lapte și două gălbenușuri este nevoie de 500 de grame de făină.
- Lasă gogoșile la dospit 30 de minute: cu siguranță așteptarea este cea mai grea parte în special pentru cei mai pofticioși. Acest pas este foarte important pentru că astfel vei avea gogoși pufoase și cărnoase. Este necesar să lași aluatul acoperit într-o cameră unde temperatura este de 25-26 de grade Celsius.
- Lasă uleiul să se încingă: specialiștii susțin că este cel mai bine să lași uleiul să se încălzească și abia apoi să pui bucățile de aluat. În modul acesta grăsimea nu va intra atât de mult în gogoși și ele vor fi rumene și bine făcute.
Ce nu trebuie să faci?
Toate gospodinele știu că imediat după ce le iau de pe foc trebuie să le pună într-un castron care are în interior șervețele curate. În felul acesta bucățile de aluat prăjit nu vor avea grăsime în plus pe ele și nu vor fi grețoase.
Poți să le faci o umplutură de vanilie sau de ciocolată, să le dai prin ciocolată topită sau să le servești cât mai simplu cu zahăr pudră pe deasupra. Nu este indicat să le servești fierbinți.
Lasă bucățile să se odihnească preț de cel puțin patru minute într-un recipient, iar mai apoi decorează totul așa cum își doresc pofticioșii din familia ta. Cu siguranță toți invitații vor fi mulțumiți de rezultat.