Cele mai toxice 10 alimente din lume. Toți românii trebuie să se ferească de numărul 5

de: Năstase Mirabela
15 12. 2020

Unele alimente sunt un pericol pentru sănătate, iar efectele lor secundare sunt foarte grave. Chiar și așa, ele sunt gătite și comandate în restaurante.

Cele mai toxice 10 alimente din lume

Business Insider a compilat 21 de alimente dintre cele mai periculoase pentru sănătate, iar zece dintre ele le-am notat și noi. Iată care sunt:

10.Crustaceele

Pentru cei cu alergii, crustaceele pot să provoace urticarie, mâncărime, umflături sau dureri abdominale, ducând la șoc anafilactic și împiedicându-i să respire, iar asta poate fi extrem de periculos.

9.Laptele crud

Laptele vândut în supermarketuri este pasteurizat, însă unele persoane încă beau lapte crud ori mănâncă brânză din lapte crud. Laptele crud este laptele care nu a fost pasteurizat și este posibil să conțină salmonella, listeria și E.coli.

8.Arahidele

Arahidele pot să fie fatale, în special dacă aveți alergii la arahide. Semnele care apar sunt: umflarea buzelor, urticaria, vărsăturile, greața. Persoanele alergice sunt conștiente de faptul că ingerarea unei singure alune le poate ucide.

7.Apa

Greu de imaginat că apa ar putea fi periculoasă pentru sănătate, întrucât majoritatea recomandărilor nutriționale recomandă să bem 1,5 litri pe zi. Dar consumul excesiv de apă poate să provoace așa-numita intoxicație hidraulică. Deci, dacă se bea mai mult decât masa corporală, se pune viața în pericol. Iar problema apare când se umflă celulele din creier. Acesta nu se poate extinde prea mult, întrucât este înconjurat de craniu, iar craniul este un os, care nu se extinde.

6.Fasolea roșie

Fasolea roșie conține cantități mari de fitohemaglutinină. Poate să provoace otrăviri mono-gastrice la om. Dar pentru a se evita asta, fasolea trebuie lăsată la înmuiat cel puțin 10 minute ca să se reducă concentrația toxinei.

5.Sâmburii de caise

Poate nu știați, dar sâmburii de caise conțin amigdalina, o glicozidă toxică care poate să fie fatală dacă este consumată în exces. Asta se întâmplă des în Turcia, o țară cunoscută ca mare consumatoare de sâmburi de caise. Citește mai departe pe stiridinlume.ro.