Cele mai tari locuri de vizitat în Turcia. Mulți români merg aici în vacanțe

Cele mai tari locuri de vizitat în Turcia. Mulți români merg aici în vacanțe

Când vine vorba despre locuri de vizitat, Turcia este o țară care oferă multe oportunități turiștilor, fie că vorbim despre obiective istorice, de peisaje sau plaje care te vrăjesc pur și simplu cu frumusețea lor. Află, în continuare, care sunt cele mai deosebite locuri pe care trebuie să le vizitezi dacă ți-ai planificat următoarea vacanță în Turcia.

Cele mai tari locuri de vizitat în Turcia

Turcia, țara întinsă pe două continente (97% din teritoriu în Asia de Sud-Vest și 3% în Europa), este este destinația perfectă dacă-ți dorești o vacanță.

În ultimii ani, Turcia, a cărei capitală este Ankara, nu Istanbul, așa cum cred majoritatea străinilor, a devenit populară în rândul turiștilor pentru plajele sale, dar și pentru cultură, spa și îngrijire medicală.

În mare parte, turismul din Turcia se bazează pe o varietate de situri istorice, dar și pe stațiunile de pe litoral, de-a lungul coastelor sale din Marea Egee și Marea Mediterană.

Printre cele mai vizitate orașe din Turcia se numără Belek, Alanya, Kemer, Marmaris, frumoasa Fethiye, Bodrum și Ceșme, în frunte cu Antalya, o stațiune turistică de pe riviera turcească. Ceea ce face acest oraș cu adevărat deosebit este faptul că iarna se poate schia în Munții Taurus care înconjoară orașul, după care se poate face o baie în apele mării.

Citește și: Zonele de Rai din România. Locuri de vizitat pentru un city break de vis la tine în țară

Mulți români merg aici în vacanțe

O altă destinație pe care turiștii o adoră atunci când vine vorba de Turcia este capitala culturală a țării – Istanbul.

Orașul, numit în antichitatea greacă Byzantion, iar mai apoi Constantinopol, nu este faimos doar pentru bogăția sa culturală, ci și pentru numeroasele obiective turistice antice, medievale și noi, precum și pentru locurile de distracție care fac ca viața de noapte să fie în toi.

Alte locuri pe care e musai să le vizitezi dacă pășeti pe teritoriul Turciei sunt: Orașele vechi Izmir, Troia, Efes, unde turiștii pot admira ruinele orașelor antice grecești; Pamukkale – cunoscut pentru cele mai mari bazine de calcar cu apă termala din lume, dar și Kappadokia – renumit pentru aranjamentele de case subterane din peștera.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI