Cele mai sănătoase mere pentru orice român. Pe care trebuie să le consumi, de fapt
Toți oamenii trebuie să știe ce mănâncă! Ce tip de mere sunt cele mai bune pentru consum? Merele sunt foarte iubite de toată lumea. Mulți aleg să le mănânce pe cele verzi pentru gustul lor acrișor, alții pe cele roșii pentru dulceața lor. Fructele acestea sunt sățioase, sănătoase și accesibile la preț. Ce conțin ele și cum te ajută din punct de vedere al organismului? Iată mai multe detalii de la specialiști!
Cele mai bune soiuri de mere: pe care trebuie să îl consumi
Merele sunt delicioase, sățioase, aduc o prospețime și sunt accesibile la preț. De asemenea, se regăsesc în multe rețete. Deși mulți sunt atrași de fructele exotice care se află pe rafturile magazinelor, merele sunt unele din cele mai sănătoase fructe pe care le putem consuma.
Idiferent de soi, ele au în comun majoritatea substanțelor nutrtive, care diferă într-o măsură în funcție de nivelul de zahăr din ele. De asemenea, acestea conțin peste 80% apă, acizi organici, substanțe pectice, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B6, B9 și E, fier, calciu, fosfor, magneziu, iod și potasiu.
Mai mult decât atât, sunt foarte sărace în calorii și sunt deseori alese în diverse diete. Dacă vrei să elimini și zahărul puțin pe care îl au unele soiuri, este recomandat să le consumi doar pe cele acrișoare. Cele Golden sunt perfecte pentru oamenii care vor să elimine zahărul provenit din aceste fructe.
Cele mai cunoscute tipuri de mere
- Ionatan
– Aspect: mărime medie (aprox. 170g), coaja de culoare galben-aurie, acoperita parțial sau integral in rosu, forma tronconica, pulpa alba;
– Gust: este un măr dulce, cu o ușoară aciditate și aromă intensă;
–Variante: Ionared si Ionathan 26 – coaja se coloreaza într-un roșu mai intens.
- Golden
– Aspect: pulpa gălbuie, cu textura crocantă, fructe medii (140 – 180g) , cu coaja galben-verzuie, care devine aurie la maturitate, acoperită cu puncte ruginii;
– Gust: soiul de măr Golden are gust dulce, pronunțat, cu aciditate redusă.
- Bot de iepure
– Aspect: fructe mari, de până la 225g, cu profil tronconic, trunchiat, coaja de un roșu intens pe care poți observa puncte galbene și pulpa alb-gălbuie;
– Gust și textură: mărul Starkrimson este dulce, cu aciditate redusă și aroma plăcută.
- Mărul crestesc
– Tipuri: Cretescul de Domnești, Cretescul Roșu de Muscel, Cretescul auriu de Vâlcea;
– Aspect: după cum poți sesiza și din tipurile de mai sus, culoarea poate diferi de la galben-verzui și până la rosu. Mărimea este însă una medie;
– Gust și textură: gustul este unul acrișor, iar pulpa este suculentă și afânată.