Cele mai periculoase alimente pentru creierul tău. Nu le mai consuma!

de: Bișinicu Andreea
13 06. 2022

Poate nu te-ai gândit la asta, până acum, dar iată care sunt cele mai periculoase alimente pentru creierul tău. Specialiștii îți recomandă să eviți aceste produse. Ce descoperire au făcut oamenii de știință și ce alimente ar avea efecte negative asupra creierului tău.

Alimentele care sunt nocive pentru creierul uman

Oamenii de știință ar fi descoperit care sunt alimentele care afectează memoria, starea de spirt și cresc riscul de apariție a demenței.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că trebuie să ne menținem creierul la un nivel optim și să adoptăm un stil de viață sănătos.

Un studiu a fost realizat în Statele Unite ale Americii pe un eșantion de 209 persoane cu demență cu o vârstă medie de 78 de ani și 418 persoane din aceeași grupă de vârstă fără semne de demență.

Conform statisticilor, alimente precum cartofii, biscuiții, prăjiturile și carnea procesată ar putea avea efecte nocive asupra creierului uman, pe termen lung.

Mai mult de atât, cercetătorii au descoperit că participanții cu demență preferă o varietate de carne afumată, paste, cârnați, deserturi și alcool, în timp ce persoanele care nu dau semne de demență au mâncat fructe, legume, fructe de mare și carne crudă.

Ce alimente pot preveni demența

Oamenii de știință ne sfătuiesc să includem în regimul nostru de zi cu zi alimente precum legumele verzi, fructe de pădure, nuci și pește, pentru a preveni demența.

Iată care sunt cele 7 alimente care îți pot afecta creierul:

  • Băuturile dulci și carbogazoase
  • Carbohidrați rafinați
  • Alimente bogate în grăsimi trans
  • Alimente procesate
  • Aspartam
  • Alcool
  • Pește bogat în mercur.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile pe care ceapa și usturoiul le au asupra organismului uman.

„Trebuie să includeți stufatul, acea tocană pe bază de ceapă și usturoi verde. E momentul din an în care e bine să consumăm verdețuri din belșug, pe post de alimente, nu de condimente!

Dacă digestia ne permite (pentru că balonează) și cei din jur nu protestează (apropo de miros), n-ar fi rău să mâncăm mai des și ceapă și usturoi. Ele conțin compușii cu sulf care se activează în ficat și îl detoxifică.

La nivelul sistemului cardiovascular fluidizează sângele, scad tensiunea arterială, nivelul de colesterol și, implicit, riscul de boli cardiovascular.

Dintotdeauna usturoiul a fost considerat un antibiotic natural, alicina din structura lui acționează pe bacteriile și ciupercile nocive pentru organism.

Echilibrează flora intestinală și bucală (are efect bactericid pentru candida). Mai puțin cunoscut este faptul că usturoiul determină eliberarea de oxid nitric, aceeași moleculă miraculoasă prezentă în pastilele ce cresc potența masculină.”, a declarat Mihaela Bilic, potrivit stiripesurse.ro.