Cele mai periculoase alimente din lume. Sunt mortale, dar oamenii tot le consumă
Unele dintre cele mai periculoase alimente de pe planetă sunt considerate delicatese în unele țări. Pregătește-le greșit și poți muri. Încearcă aceste alimente pe propriul risc.
Cele mai periculoase alimente din lume, delicatese în unele țări
Fugu (Pufferfish)
Unde: Japonia
Cum se mănâncă: Pufferfish este o delicatesă în Japonia. Poate fi consumat prăjit, crud (sashimi), fugu sake, fugu fiert sau cu miso.
Ce nu se mănâncă: dacă îl gătiți greșit, acesta vă poate deteriora organele interne, ducând la moarte. Peștele conține tetrodotoxină, o puternică neurotoxină, care se poate acumula în ovare și ficat.
Broasca-bou
Unde: Namibia
Cum să mănânci: națiunile africane mănâncă broasca întreagă, nu numai picioarele.
Ce nu se mănâncă: broasca are o varietate de substanțe toxice. Broaștele tinere sunt cele mai periculoase. Cele care nu au început încă să se împerecheze poartă o toxină care poate provoca insuficiență renală.
Sannakji
Unde: Coreea
Cum se mănâncă: Acest fruct de mare este foarte popular în Coreea și este consumat crud.
Ce nu se mănâncă: asigurați-vă că mestecați bine! Ventuzele, care încă funcționează după ce sunt proaspăt tăiate, vă pot face să vă sufocați.
Fapte: În medie, 6 persoane mor anual din cauza sufocării atunci când mănâncă Sannakji.
Scoici de sânge
Unde: China
Cum se mănâncă: se fierbe rapid.
Ce nu se mănâncă: acest aliment chinezesc conține mulți virusuri și bacterii, care pot duce la bolile: hepatita A, E, febră tifoidă și dizenteria.
Fapte: În 1988, peste 300.000 de persoane au fost infectate și 31 au murit în Shanghai. Poate că le gătesc mai bine acum .. Dar totuși, aproximativ 15% dintre persoanele care încearcă scoici de sânge se infectează.
Hakarl
Unde: Islanda
Cum se mănâncă: rechinul care miroase putrezit este o delicatesă islandeză. Acesta se taie în bucățele după ce a fost lăsat să putrezească șase luni. De obicei, delicatesa este servită cu pâine de secară.
Ce nu se mănâncă: Rechinul nu are rinichi sau tract urinar, așa că toate substanțele toxice sunt transmise în pielii, drept pentru care această parte este toxică.
Casu Marzu
Unde: Sardinia, Italia
Cum se mănâncă: Aceasta este brânza putredă a locului. Ce este interesant în felul în care este pregătit…
Ce nu se mănâncă: Brânza este lăsată neacoperită, permițând muștelor să depună ouă înăuntru. Larvele provoacă apoi fermentarea brânzei. Nu mânca viermii. Larvele pot provoca boli severe.
Echizen Kurage
Unde: Japonia
Cum se mănâncă: poate fi consumat crud sau gătit.
Ce nu se mănâncă: părțile toxice trebuie îndepărtate înainte de a mânca aceste meduze japoneze crude. După ce este gătit, nu mai există niciun pericol, potrivit manukafeed.com.