Cele mai murdare locuri din casă. Foarte mulţi români le ignoră, dar sunt un real pericol
Care sunt cele mai murdare locuri din casa ta? Foarte mulți români ignoră tocmai zonele unde trebuie să insiste cu curățenie. Acestea sunt un real pericol pentru sănătatea noastră. Cei care au copii trebuie să fie mai atenți la aceste locuri.
Pericol pentru sănătate: cele mai murdare locuri din casă
Majoritatea oamenilor au ajuns să stea cu mult mai mult timp acasă din cauza pandemiei față de cum stăteau înainte. În timpul acesta, mulți și-au dat seama cum să-și facă locuința un spațiu mai primitor, dar au și găsit defectele din fiecare cameră.
Indiferent de care este estetica încăperilor sau cât de mari ori mici sunt, fiecare cameră trebuie să fie curată. Un număr impresionant de mare de oameni ar spune că baia este cel mai murdar loc din casă, dar nu este deloc așa. NSF International a realizat un studiu și a obținut astfel o serie de rezultate surprinzătoare.
Cea mai mare concentrație de germeni nu este în baie, ci în bucătărie. Acolo este cel mai bun mediu pentru ca germenii să trăiască și să se înmulțească – umed și cald. Desigur că există chiar zone sau obiecte unde bacteriile sunt ca la ele acasă.
Ce obiecte trebuie să cureți mai mult?
Concret, deși pare că este curat, cei mai mulți germeni se găsesc la chiuveta de la bucătărie, pe bureții și lavetele de spălat vase, pe tocător, pe frigider, pe robinetul de la chiuveta din baie, pe covorul de plastic din cadă, în cadă sau pe recipientul de periuțe de dinți.
Mai mult decât atât, nici blatul de la bucătărie nu este uitat din vizorul bacteriilor. Pentru a rezolva această problemă care nu pare una de luat în seamă la prima vedere, folosește produse de curățenie antibacteriene. În modul acesta poți sta liniștit că ai făcut o curățenie ca la carte, iar sănătatea nu-ți va fi afectată.
Ține bacteriile departe
„Poate te gândeai că în baie se găseşte cel mai mare număr de germeni, însă specialiştii contrazic acest lucru şi susţin că bucătăria este locul unde riscul de a te pricopsi cu maladii microbiene sau virotice este cel mai crescut.
Temperaturile ridicate şi umiditatea moderată creează un mediu propice de multiplicare a bacteriilor, ceea ce face ca, mai ales pe timpul verii, alimentele să se altereze mai rapid dacă nu sunt depozitate corespunzător. Ţine cont de faptul că microbii pot fi oriunde: pe veselă, pe suprafeţele de gătit, în dulapuri, în frigider şi mai ales pe buretele de vase.
În plus, bacteriile sunt aduse în bucătărie odată cu cumpărăturile, în special atunci când depozităm inadecvat carnea crudă, ouăle, produsele lactate şi legumele. În acest fel se poate transmite infecţia cu salmonella, aceasta fiind printre cele mai răspândite infecţii de tip alimentar”, arată un specialist, pentru adevărul.ro.