Cele mai mari greșeli pe care le fac românii cu florile. De ce mor în ghiveci, de fapt
Chiar dacă florile înfrumusețează fiecare locuință, fie că vorbim de plantele crescute în grădină sau de unele puse în grădină, este necesar ca ele să fie îngrijite pentru a supraviețui pentru un timp îndelungat. În cazul în care te confrunți cu anumite probleme, este posibil să faci greșelile pe care le fac toți românii.
De ce mor florile din casă. Greșeli făcute mereu de români
Cumpărarea unei flori ne poate bucura foarte tare, dar ce ne facem în momentul în care aceasta nu rezistă? În cazul în care ai încercat să faci tot posibilul pentru a o ține în viață, dar nu ți-a reușit, este foarte probabil să faci anumite greșeli la care nici nu te gândeai! Mare grijă, mulți români își pierd plantele dacă nu le acordă atenția necesară și nu sunt atenți la semnele evidente.
Dacă plantele sunt în ghiveci, ele trebuie mutate regulat într-un vas mai mare pentru ca rădăcinile să nu crească prea mult. Ele se vor încolăci, iar planta o să fie lipsită de nutrienți, urmând deshidratarea. Este foarte posibil să existe și anumiți dăunători pe care nu i-ai observat. Chiar dacă florile sunt ținute în casă, este important ca frunzele să fie verificate periodic pentru a ține departe problemele.
În cazul în care ghiveciul cu flori se află într-un loc luminos, expus la soarele soarelui sau lângă un calorifer, frunzele vor avea de suferit și procesul de deshidratare o să fie grăbit. Acest lucru se întâmplă și dacă temperaturile sunt într-o continuă schimbare și plantele sunt lăsate afară. Ele vor avea de suferit dacă nu o să fie mutate imediat în casă pentru a sta ferite de căldură, frig, îngheț sau ploaie.
Cum trebuie îngrijite florile, de fapt. Ce trebuie să eviți
Cu provocări se pot confrunta și persoanele ce țin plantele doar în casă. Florile au nevoie de un minim de lumină pentru a crește, așa că este important să ne informăm înainte de a cumpăra orice specie pentru a vedea care sunt nevoile. De asemenea, ele pot să sufere crunt dacă sunt mutate în locunță în momentul în care iarna pune stăpânire pe România. Umezeala scade vertiginos, așa că frunzele se pot îngălbeni în urma fenomenului.
Nici udarea excesivă nu le face bine florile, mai ales pentru că rădăcinile pot să putrezească dacă stau prea mult în apă. Trebuie respectat un anumit program pentru fiecare plantă în parte. Mai mult, dacă lichidul nu se infiltrează în sol, este posibil să fie acumulată o cantitate mare de sare ce va distruge planta într-un final. Este important să fie folosit un sol ce poate drena foarte bine apa, dar și un ghiveci special.