Cele mai frumoase conace din România. Aici poţi vedea o cu totul altă lume, te întorci în timp
România este o țară bogată în istorie și cultură, iar una dintre cele mai remarcabile expresii ale acestor bogății sunt conacele sale impresionante. De la palate și conace boierești până la reședințe nobiliare, țara abundă în clădiri cu o arhitectură impresionantă și o istorie captivantă. Iată care sunt cele mai frumoase conace din România.
Conacele din apropierea Bucureștiului
Dacă ai chef de o aventură, dar nu vrei să ieși prea mult din perimetrul Capitalei, iată câteva idei.
Conacul Kosta se află în comuna Dragodana din județul Dâmbovița. Este un loc idilic, înconjurat de o livadă de pomi fructiferi, iar întreg domeniul cuprinde patru clădiri și diverse anexe. Conacul are 6 camere și un salon, iar înăuntru găsești sobă din teracotă și în salon o sobă din cahlă albă cu motive albastre.
Conacul Dumitrescu se află în Cornățelu, județul Dâmbovița și este impresionant. A fost construit la începutul secolului XX și este aproape de Biserica Sfântul Nicolae.
Conacul are mai multe anexe și trei clădiri cu 8 sau 4 apartamente. Terenul este un parc natural în miniatură, iar stilul conacului este neoromânesc. Clădirea istorică are 11 camere generoase și elegante.
Cele mai frumoase conace din România
Cula Greceanu, județul Vâlcea
Situată la doar 4 kilometri distanță de Horezu, Cula Greceanu este unul dintre cele mai frumoase edificii de acest tip din România. Construită în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, această clădire boierească reprezintă un adevărat monument al istoriei și arhitecturii românești.
Cu ferestre mici și o logie impunătoare ornamentată cu coloane brâncovenești, Cula Greceanu emană eleganță și rafinament. Interiorul său este o comoară de istorie, cu pivnițe adânci pentru provizii și adăpost pentru animale, precum și cu un puț pentru apă.
Ultima proprietară, Olga Greceanu, a lăsat o amprentă puternică asupra clădirii, pictând pereții salonului de primire cu scene ce înfățișează istoria familiei sale.
Conacul Popeci, județul Dolj
Situat în satul Padea, la aproximativ 38 de kilometri distanță de Craiova, Conacul Popeci este unul dintre cele mai impresionante exemple de arhitectură eclectică franceză din România.
Construit în anul 1907 la cererea bancherului N. N. Popp, acest conac a devenit celebru odată cu plasarea acțiunii piesei “Gaițele” a scriitorului român Alexandru Kirițescu în acest cadru pitoresc.
Deși a trecut printr-o perioadă dificilă în perioada comunistă, conacul a fost restaurat începând cu anul 2013 și readus la gloria sa de odinioară de către familia Popeci.
Conacul Apafi, județul Sibiu
În peisajul pitoresc al satului Mălâncrav din comuna Laslea se află Conacul Apafi, o altă bijuterie arhitecturală a României.
Construit în secolul al XV-lea de către familia nobiliară maghiară Apafi, acest conac a fost reședința lui Michael Apafi, Domn al Transilvaniei.
Vezi și: Satul din România care este considerat Austria României. Peisajul este ca în povești
Ulterior, conacul a fost locuit de succesorii acestuia și de familia nobiliară Bethlen. După ample lucrări de restaurare finalizate în 2007, conacul și-a deschis porțile publicului larg.