Ciupercile la grătar sunt foarte delicioase și ușor de făcut. Există nenumărate moduri de a prepara ciupercile, umplute sau alături de puțin usturoi, deoarece ele sunt un aliment foarte versatile. Aflați în rândurile următoare cum puteți face cele mai bune ciuperci la grătar.
Chiar dacă nu este oficial vara, vremea începe să se încălzească ușor-ușor, așa că multe lume a ieșit la un grătar. Mici, cârnați, costițe, însă nu trebuie să uităm de legume precum cartofii sau ciupercile.
Ciupercile la grătar sunt foarte delicioase și se prepară în doar câteva minute. Sunt slab calorice și au foarte multe proteine, circa 3 grame pe 100 de grame. Mai jos veți găsi o rețetă pentru cele mai bune ciuperci la grătar. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Leguma perfectă pentru vegetarieni. Te ajută să lupți cu cancerul
Pentru început, rupeți piciorușele ciupercile și curățați pălăriile bine, apoi spălați-le cu apă rece și ștergeți-le după cu un șervețel. În cazul în care rămâne apă pe ele, ciupercile nu se vor mai prepara atât de bine.
Continuăm prin a pisa usturoiul și adăugăm două linguri de ulei. Puteți adăuga și puțin pătrunjel tocat mărunt, după care amestecați foarte bine totul, iar la final adăugați smântână și amestecați din nou.
Ciupercile se pun pe o tavă și se ung cu amestecul de usturoi și ulei, apoi cu sos de soia. Puteți adăuga și puțină sare, însă trebuie să țineți de cont de brânza pe care o folosiți și cât de sărată este aceasta.
Mai apoi, umpleți ciupercuțele cu brânză și cașcaval, apoi puneți-le pe grătar. Ciupercile vor fi gata doar în câteva minute, gata să fie savurate alături de celelalte bucate delicioase.
Înainte de a le pune pe grătar, pregătirea ciupercilor este foarte importantă. Dacă nu doriți să folosiți apă, puteți peria ciupercile ușor pentru a îndepărta mizeria. Dacă nu aveți timp sau răbdare, puteți folosi și apă.
De asemenea, ciupercile se pun pe grătar în funcție de mărime. Ciupercile mari pot fi pregătite pe grătar întregi, iar cele de mărime medie se pot pune întregi sau feliate, pe bețe de frigărui. Cele mici se pot prepara în folie de aluminiu pentru ca nu cădea prin gratiile grătarului.
Citește și: Trucul banal prin care ciupercile nu vor mai deveni lipicioase. Este singurul mod în care poți preveni asta
Când vine vorba despre condimente, cu toții știm că gusturile nu se discută. Puteți să le marinați cu până la o zi în prealabil, însă ajunge dacă le condimentați pe grătar. Este bine să aveți în vedere faptul că gustul se intensifică pe măsură ce se gătesc, deoarece se evaporă apa.
Timpul de gătire al ciupercilor este un aspect foarte important și depinde în funcție de mărimea lor. De exemplu, ciupercile marinate trebuie gătite timp de aproximativ 10-15 minute, pe când cele condimentate sau în folie de aluminiu pot sta chiar și 20 de minute.