Cele mai bizare obiceiuri de nuntă. Locul unde femeile se pot căsători cu un copac
De-a lungul secolelor s-a dovedit că tradițiile și obiceiurile sunt parte din identitatea unui popor. Deși nu s-ar crede, dar pentru aproape fiecare acțiune socială există o tradiție și, cel puțin un obicei. Unele mai bizare, cum ar fi că femeile se pot mărita cu un copac, de exemplu. Ne punem întrebarea ce se întâmplă la divorț. Lăsând gluma la o parte, câte bordeie, atâtea obiceie, spune o vorbă din bătrâni. Deci, cu alte cuvinte, bizare sau nu, există diferite obiceiuri de nuntă pentru fiecare societate în parte.
Cel mai fericit moment din viața ta e nunta, dar poate fi una bizară
De la mireasa care-și aruncă buchetul până la purtarea a ceva vechi, nou, împrumutat și albastru, obiceiurile de nuntă sunt încă atât de populare astăzi încât chiar și cele mai netradiționale cupluri participă cu plăcere.
De ce să ispitiți soarta și să vă începeți noua căsnicie cu altceva decât cu vibrații de noroc? Dar nu există un monopol asupra acestor ritualuri, cam toate țările și culturi au propriile obiceiuri de nuntă îndrăgite, altele bizare.
Unele sunt drăguțe, cum ar fi modul în care oaspeții de nuntă din Suedia sărută mirele sau mireasa ori de câte ori noul lor soț sau soție părăsește camera. Unele sunt ciudate. Cuplurilor din Congo, de exemplu, le este interzis să zâmbească în ziua nunții lor.
Alte obiceiuri sunt aparent ciudate, cum ar fi modul în care perechile logodnice din Mongolia trebuie să ucidă și să măcelărească un pui pentru a găsi un ficat sănătos înainte de a li se permite să se căsătorească. Dar ceea ce leagă aceste obiceiuri aparent disparate de aproape și de departe este un lucru simplu, dragostea.
Obiceiuri ciudate. Miresele hinduse trebuie să se căsătorească mai întâi cu un copac
Dacă respecți aceste tradiții, spune teoria, vei găsi bucuria eternă alături de sufletul tău pereche. Unele mirese hinduse trebuie să se căsătorească mai întâi cu un copac. Bărbații și femeile născuți ca Manglik, o combinație astrologică în care Marte și Saturn se află amândoi în casa a 7-a, sunt aparent „blestemați”.
Se crede că ar putea cauza o moarte prematură soțului/soției lor. Pentru a contracara acest lucru, ei trebuie mai întâi să fie căsătoriți cu un copac, iar copacul să fie tăiat pentru a rupe blestemul.
Povestea mireselor care trebuie să se căsătoreacă mai întâi cu un copac, are rădăcini vechi în cultura hindusă și pleacă de la povestea despre o femeie pe nume Mohana, care era mai superstițioasă decât oricine altcineva din satul ei. Indiferent ce se întâmpla, Mohana considera acel eveniment ca fiind un semn.
Când intra în bucătăria ei, făcea primul pas cu piciorul drept, întotdeauna; în felul acesta, spunea ea, niciun ghinion nu o putea urmări. Când își fierbea cafeaua, lăsa oala să dea în clocot. Acesta, explica ea, era un semn de noroc. Într-o zi, spune povestea, Mohana și patru dintre prietenele ei au vizitat fântâna din sat.
Legenda nunții și a palmierului
Lângă fântână creștea un palmier curmal enorm, atât de gros încât ar fi fost nevoie de cinci femei pentru a-i cuprinde trunchiul. Mohana a atins una dintre ramuri, spunând că acel copac este uriaș și fructele sale sunt atât de dulci, și că era sigură că trebuie să posede magie, și a promis că dacă va da naștere unei fete o va mărita cu acel copac. Mohana avea să nască o fată, iar o voce i-a reamintit femeii de promisiunea făcută.
Au trecut mai multe luni, apoi un an, până când, într-o noapte, Mohana a auzit o bătaie la ușa ei. Când a deschis-o, a găsit o femeie în picioare. Femeia i-a pus în mână un bolț de pânză și, când Mohana l-a inhalat, a simțit mirosul de trandafir oudh.
„Acesta este un semn bun”, a spus ea. În acea noapte, pentru prima dată după un an, a adormit cu speranță în suflet. Câteva zile mai târziu, a auzit o altă bătaie la ușă. Când a deschis-o, a văzut o femeie tânără îmbrăcată în mătase purpurie, cu bijuterii grele de aur în jurul gâtului, picioarelor și degetelor. Lângă ea se afla un bărbat care ținea în brațe un copil.
„Nu voi mai fi atât de superstițioasă de acum încolo”
Tânăra femeie s-a aplecat în față și a sărutat-o pe Mohana pe obraji. „Mamă, este fiica ta, Ayesha.” Mohana s-a uitat mirată, iar acum recunoștea ochii frumoși și zâmbetul fiicei sale. „Ești tu, copila mea.”
„Iar acesta este soțul și fiul meu. În noaptea în care ți-ai făcut jurământul față de curmal, acest bărbat trecea pe aici cu tatăl său. A auzit promisiunea ta și a așteptat toată viața până când am fost destul de mare ca să mă căsătoresc. Apoi s-a ascuns din nou în spatele copacului și m-a așteptat. El este fiul unui negustor bogat din partea îndepărtată a muntelui și suntem foarte fericiți împreună.”
Mohana a suspinat adânc. „Ce femeie proastă sunt”, a spus ea, și și-a condus fiica, ginerele și nepotul prin sat, prezentându-i pe toți. „Nu voi mai fi atât de superstițioasă de acum încolo”, a spus Mohana, dar a avut totuși grijă să atârne la gâtul nepotului ei o amuletă care să-i poarte noroc.
Alte obiceiuri bizare de nuntă
În cultura Yugur, o minoritate etnică chineză, mirele își împușcă efectiv mireasa cu un arc și săgeți de trei ori înainte de nuntă. Săgețile nu au vârfuri de săgeată, dar, totuși, este ca și cum ar fi împușcat cu gloanțe de cauciuc.
În Franța, mirele și mireasa sunt obligați să bea un amestec infect, făcut din resturi de la nuntă, gunoi și orice altceva considerat suficient de murdar, dintr-un vas de toaletă. Deși, în zilele noastre, ciocolata și vinul sunt înlocuite cu gunoiul, acest lucru nu face ca procesul să fie mai plăcut la gust.
În insulele Marquesas din Polinezia Franceză, după recepția de nuntă, rudele miresei se întind una lângă alta pe pământ, cu fața în jos. Mireasa și mirele pășesc apoi pe covorul uman. În Germania, tinerii căsătoriți trebuie să își pună instantaneu la încercare legătura, lucrând împreună pentru a tăia un buștean în două în fața tuturor invitaților lor. Actul este menit să arate capacitatea miresei și a mirelui de a lucra împreună și de a face față obstacolelor pe care le pot întâlni.
Obiceiuri în Rusia. Nuntă la Mormântul Soldatului Necunoscut
Când o nuntă se termină în Coreea, prietenii mirelui îi scot șosetele, îi leagă o frânghie în jurul gleznelor și încep să îi bată picioarele cu pește pentru a-l pregăti pentru prima noapte de căsătorie. Într-o manifestare de seriozitate și seriozitate medie, mulți ruși aleg să se căsătorească la Mormântul Soldatului Necunoscut.
Este un memorial de război, dedicat soldaților sovietici uciși în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta este situat la Zidul Kremlinului, în Grădina Alexandru din Moscova.
Vrei să scapi de nuntă, angajează un comediant, ca în Congo
În Congo, dacă vrei să distrugi nunta cuiva,există obiceiuri care spun să angajezi un comediant. Pentru ca mariajul să fie luat în serios, mirii nu au voie să zâmbească pe tot parcursul ceremoniei.
În Irlanda, există obiceiuri care spun că picioarele miresei trebuie să rămână tot timpul pe podea atunci când ea și mirele dansează. Acest lucru se datorează credinței că, dacă nu o fac, zânele rele vor veni și o vor lua cu ele.
Obiceiuri „dureroase”. Mirii sud-coreeni se lasă biciuiți
În Africa de Sud, ostilitatea este o bună și veche tradiție de familie. În timpul ceremoniei de nuntă, partea mirelui și partea miresei aruncă insulte de la o parte la alta, devenind mai dureroase cu fiecare val. Sau unii miri sud-coreeni trebuie să tolereze să fie biciuiți la picioare de familie și prieteni, dar să sperăm că, în final, totul merită. Atunci când dragostea și fericirea de până la adânci bătrâneți sunt rezultatele, de obicei este un câștig pentru cuplul proaspăt căsătorit.
Canadienii aruncă cu bani în miri
La ceremoniile franco-canadiene, frații mai mari ai cuplului, necăsătoriți, dansează în mod tradițional, purtând șosete ciudate, viu colorate. În timp ce dansează, invitații aruncă cu bani în ei, care sunt apoi colectați și oferiți tinerilor căsătoriți.
Concluzie, sau câte bordeie, atâtea obiceiuri
Dacă am sta să catalogăm toate tradițiile și obiceiurile din lume, ar trebui să facem un adevărat foileton, așa ne-am rezumat la câteva. Sperăm că va plăcut povestea cu copacul. Așa că, dacă vă gândiți la căsătorie, țineți minte și aceste obiceiuri, unele ciudate, dar pot deveni și momente hazli.