17 iun. 2024 | 12:07

Cele 8 alimente pe care ar trebui să le eviți la micul dejun, chiar dacă ești cazat la un hotel de 5 stele. Ce pericole ascund

Utile
Cele 8 alimente pe care ar trebui să le eviți la micul dejun, chiar dacă ești cazat la un hotel de 5 stele. Ce pericole ascund

Unul dintre avantajele de a sta într-un hotel este micul dejun cu care te poți răsfăța în fiecare dimineață, nu-i așa? Ce poate fi mai frumos decât să fii întâmpinat dimineața cu un bufet uriaș de preparate care mai de care mai savuroase.

Cu toate acestea, ar fi bine să te gândești cu atenție la ce pui în farfurie, pentru că există unele produse pentru micul dejun pe care ar fi bine să le eviți cât timp ești departe de casă. De la bacterii dăunătoare și germeni ai altor persoane până la alimente care sunt pur și simplu dezamăgitoare atunci când sunt produse în masă, am adunat toate produsele de la micul dejun pe care ar trebui să le eviți cât timp ești cazat într-un hotel, fie el și de 5 stele.

1. Salată de fructe

Fructele ar putea fi o modalitate sănătoasă de a-ți începe ziua, dar nu este întotdeauna cazul atunci când ești cazat la un hotel. Acest produs este ușor de contaminat și poate prelua bacterii dacă fructele nu sunt spălate corespunzător.

Dr. Bryan Quoc Le, om de știință și consultant în știința alimentară, a explicat că pepenii galbeni pot fi deosebit de riscanți, deoarece oamenii adesea nu spală coaja. Bacteriile de pe coajă se pot răspândi în interiorul pepenelui și pot contamina încrucișat alte fructe pe care le atinge. El adaugă că, dacă fructele au marginile moi sau dacă există murdărie sau alte materiale pe suprafețe, ar putea indica faptul că sunt vechi sau că nu au fost spălate bine.

2. Ouăle

În afară de faptul că adesea au o textură cauciucată, fie sunt apoase, ouăle ar trebuie evitate la micul dejun la hotel dacă nu sunt depozitate într-un dispozitiv de încălzire. Ouăle servite pe o farfurie încinsă vor fi perfect sigure pentru a fi consumate, însă dacă la hotelul în care ești cazat acestea nu sunt meniținute calde, atunci trebuie să le eviți deoarece este posibil ca bacteriile să se dezvolte.

Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) explică: ‘Nu lăsați niciodată ouăle fierte sau mâncărurile cu ouă în afara frigiderului pentru mai mult de două ore sau pentru mai mult de o oră atunci când temperaturile sunt mai mari de 32°C [90° F]’. Aceștia adaugă că bacteriile care pot cauza boli se dezvoltă rapid la temperaturi cuprinse între 40° F și 140° F (sau 4°C și 60°C)

3. Carnea gătită

La fel ca în cazul ouălor, ar trebui să evitați orice carne gătită care nu este ținută la cald la bufetul hotelului. Primrose Freestone, lector senior în Microbiologie clinică la Universitatea din Leicester, a explicat: „Mă uit întotdeauna la ceas atunci când sunt la un bufet, deoarece există o regulă de catering de două ore: alimentele perisabile vor deveni nesigure pentru a fi consumate în două ore dacă nu sunt ținute acoperite și refrigerate.

Problema este că bufetele au tendința de a fi aranjate înainte de sosirea turiștilor, astfel încât este dificil să vă dați seama dacă [alimentele] au stat mai mult de două ore atunci când veniți să le mâncați”. Ținând cont de acest lucru, cel mai bine este să vă feriți de preparatele cu carne.

4. Cartofii prăjiți

Cartofii prăjiți ar trebui evitați la micul dejun la hiteluri, deoarece cel mai adesea sunt dezamăgitori. Cel puțin, aceasta este opinia celebrului bucătar Anthony Bourdain, care a lucrat anterior ca bucătar. El declarat: „Faci [cartofi prăjiți] în cantități uriașe și îi reîncălzești.

Majoritatea cartofilor prăjiți pe care îi mănânc în restaurante nu sunt buni, nu sunt gătiți până la capăt, nu sunt crocanți’.

5. Cerealele

Cele mai multe cereale conțin cantități mari de zahăr adăugat, ceea ce face ca glicemia să crească pe termen scurt, iar apoi să apară rapid senzația de foame.
Dacă există o ofertă de granola – una cu o varietate de nuci și semințe – aceasta ar putea fi o opțiune bună.

6. Gemurile

Condimentele, cum ar fi ketchupul și gemurile, pot avea un termen de valabilitate bun, dar sunt un focar de contaminare încrucișată, deoarece majoritatea hotelurilor le vor lăsa deschise pentru ca oaspeții să se servească singuri.

Jay Tetro, un microbiolog din Alberta, a explicat: „Dacă sunt doar deschise și există linguri și lucruri de genul acesta, atunci există o probabilitate foarte mare ca oamenii să își bage degetele acolo. Și știm cât de bine se spală oamenii pe mâini. Va exista un potențial de contaminare”. Din fericire, multe hoteluri oferă în zilele noastre pachete individuale de sosuri și gemuri, iar acestea sunt perfect sigure pentru a fi consumate.

7. Lapte și sucuri

Băuturile pot fi și ele contaminate foarte ușor atunci când sunt lăsate în afara frigiderului. Dr. Bryan Quoc Le, cercetător în domeniul alimentar, a declarat: ‘Dacă există lapte care a stat afară și nu este la gheață sau nu a fost refrigerat, acesta este cu siguranță un lucru pe care plănuiesc să îl evit’.

Deoarece sucul proaspăt nu este pasteurizat, există un risc mai mare de a dezvolta bacterii atunci când este lăsat la temperatura camerei. Cu toate acestea, sucul de raft ambalat în cutii, sticle sau cutii de conserve nu are nevoie să fie refrigerat, potrivit Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA)

8. Orice preparat servit fără ustensile

Dacă nu există nimic cu care să vă luați mâncarea, înseamnă că oamenii și-au folosit mâinile – deci mâncarea de la bufetul hotelului ar putea fi plină de germeni. Și chiar dacă există o ustensilă, ar trebui să vă spălați pe mâini între folosirea acesteia și atingerea mâncării din farfurie.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Ana Morodan, sfaturi de afaceri pentru Bianca Drăgușanu. În ce domeniu ar putea vedeta să dea lovitura
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Șoferii din România NU mai pot face ITP. Anunțul RAR venit azi, 21 noiembrie
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Alertă MAXIMĂ lângă România! Rusia a pus O ȚARĂ NATO pe LISTA ȚINTELOR
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro